Kultúrny projekt e-moc-e štartuje do druhého ročníka

Tlačový servis  /  23. 03. 2007, 12:17

Kultúrny projekt e-moc-e štartuje už po druhýkrát na Slovensku a v Čechách . Od marca 2007 sa môžu noví autori prihlašovať so svojími dielmi do internetovej galérie www.e-moc-e.cz a získať tak možnosť vystavovať v Bratislave, Prahe a Brne, v rámci kamenných výstav Festivalu emócií v septembri tohto roku. O tých najúspešnejších opäť rozhodne hlasovanie verejnosti v internetovej galérií. Tvárami projektu sa aj tento rok stávajú herečka Chantal Poullain, vicemiss ČR a herečka Kateťina Pospíšilová.

Podmienky pre autorov sú uvedené na www.e-moc-e.cz v  sekcii „pripojte sa“. Projekt je otvorený všetkým umelcom v  oblasti maľba/grafika, fotografia, hudba a  poézia, ktorí sa umením neživia.

Ako dopadol predošlý ročník?

Celkovo v  internetovej galérií v  roku 2006 vystavilo 72 autorov v  oblasti maľba/grafika, fotografia, poézia a  hudba. V  septembri 2006 prebehlo celkovo 10 výstav Festivalu emócií v  Bratislave, Prahe,  Brne, Jablonci n. N., a  na Lokove u Uštľka.

„ Umenie v  ľuďoch vyvoláva emócie. Pokiaľ umenie vzniká pre radosť sebe a  ostatným, nie je zviazané pomyselnou kazajkou komercie, a  môže mať ohromnú a  pozitívnu moc. Preto som sa rozhodol založiť občianské združenie e-moc-e, ktoré si kladie za cieľ propagáciu a  motiváciu amatérských umelcov na Slovensku a  v  Čechách. Všade okolo vidím veľa ľudí, ktorí sa umením nechcú alebo nemôžu živiť, ale venujú sa mu pre radosť sebe a  druhým, vo svojom voľnom čase. Takéto talenty si zaslúžia podporu a  zviditelnenie, „ povedal o  projekte jeho zakladateľ Milan Deutsch.“

Chantal Poullain Polívková:“ Myslím, že každý má právo mať možnosť svoj spôsob vnímania sveta prostredníctvom fotografie, obrazu alebo poézie a  obdivujem každého, kto má na to kuráž. Podľa môjho názoru je veľa talentovaných amatérských umelcov, ktorí možno nemajú školy, ale verím, že talent sa má pestovať. Talent sa však nedá naučiť.“

Prehľad výstavných miest projektu e-moc-e 2006


BRATISLAVA

Maľba, fotografia: Hot Shot, Nám. SNP 2 (4. – 30.9.)

PRAHA

Maľba a  grafika: Jindřišská věž, Malba: HVB Bank, nám. Republiky, Fotografia: Skleník Fata morgana, Botanická záhrada, Astrálna maľba: Vinotéka Casa Lusitana, Křižíkova 115, Maľba a grafika: Reštaurácia Černá kočka bílý kocour, Vinohradská 42, Výber autorov na velkoplošných obrazovkách: Palác Flóra.

BRNO

Maľba: Kaviareň U Šlechtičen, Běhounská ul. (4.- 30.9.)

JABLONEC N.N.

Maľba, fotografia: Klub Ex, Riegrova 3 (1. – 30.9.)

Lukov u Uštěka

Maľba: Galerie na Gruntu

Neprehliadnite: