Technológia EDGE Evolution od Ericssonu má do roku 2009 strojnásobiť rýchlosť prenosu dát

Tlačový servis  /  19. 03. 2007, 11:01

Ericsson (NASDAQ:ERIC) je pripravený dosiahnuť rýchlosť prenosu dát až 1 Mbps v súčasných GSM sieťach, čo umožní mobilné širokopásmové služby určené 2 miliardám existujúcich predplatiteľov GSM.

Po nedávnej štandardizácii technológie EDGE Evolution organizáciou 3GPP spoločnosť Ericsson opätovne potvrdila svoj záväzok uviesť do roku 2009 na trh EDGE Evolution vo forme softvérového upgradu existujúcej infraštruktúry.

EDGE Evolution zvýši rýchlosti prenosu dát až o 300 percent a významne zlepší latenciu, pokrytie a efektívnosť využitia frekvenčného spektra. Takýto zdokonalený dátový výkon GSM poslúži ako významný doplnok vysokorýchlostných sietí WCDMA/HSPA, ktorý vyhovuje narastajúcim nárokom na dátovú šírku pásma a mobilitu.

Ulf Ewaldsson, viceprezident a vedúci divízie Product Area Radio /Oblasť vysokofrekvenčných produktov/ spoločnosti Ericsson k tomu hovorí: „Technológia EDGE Evolution od Ericssonu stavia na štandardizácii dohodnutých technologických zlepšení organizáciou 3GPP a potvrdzuje predpoveď Ericssonu, že súčasný trend ku GSM sieťam s technológiou EDGE pokračuje.“

Ericsson sa angažuje v oblasti ponuky zdokonalenej dátovej komunikácie, ako je mobilné širokopásmové pripojenie a bude využívať svoj know-how nadobudnutý pri vývoji pevnej a mobilnej infraštruktúry za účelom poskytovania chránených investícií do GMS sietí od Ericssonu.“

Ericsson je svetovým lídrom v dodávkach technológie EDGE a poskytuje podporu väčšine zo 196 sietí EDGE, ktoré boli uvedené do komerčnej prevádzky. Technológia Ericsson EDGE dopĺňa GSM sieť 3G funkcionalitou tým, že podstatne zvyšuje dátový výkon a kapacitu. Dosahuje to prostredníctvom softvérového upgradu existujúcich zariadení, čo predstavuje rýchly a jednoduchý spôsob poskytovania 3G služieb na spotrebiteľskom trhu.

Neprehliadnite: