Ericsson rozširuje siete WCDMA/HSPA pre skupinu mobilkom austria

Tlačový servis  /  14. 03. 2007, 18:47

Členovia skupiny mobilkom austria vybrali Ericsson (NASDAQ:ERIC), aby modernizoval ich rádiové siete WCDMA a rozšíril ich o najnovšiu vysokokapacitnú technológiu HSPA, vrátane uplinku, v Rakúsku, Bulharsku, Chorvátsku a Lichtenštajnsku.

Podľa zmluvy dodá Ericsson komerčný softvér, ktorý bude aktivovať HSPA v uplinku a vyššie rýchlosti HSPA  v downlinku. Tieto rozšírenia umožnia upload s rýchlosťou prenosu až 1,4 Mbps a maximálne prenosové rýchlosti pre sťahovanie až 14,4 Mbps, s plnou podporou dostupných užívateľských koncových zariadení, ktoré dnes umožňujú rýchlosť sťahovania do 7,2 Mbps.

V rakúskej Viedni, kde bol tento systém prvýkrát uvedený do prevádzky dňa 22. februára, využívajú zákazníci spoločnosti mobilkom austria v súčasnosti najrýchlejšie mobilné širokopásmové pripojenie dostupné v Strednej a Východnej Európe. Následne bude systém uvedený do prevádzky v spoločnosti Vipnet v Chorvátsku, Mobiltel v Bulharsku a mobilkom liechtenstein v Lichtenštajnsku, čím sa ďalej posilní vedúce postavenie skupiny mobilkom austria v oblasti mobilného širokopásmového pripojenia.

Ako súčasť zmluvy dodá Ericsson aj služby projektového manažmentu, implementácie a systémovej integrácie.

Najnovšia technológia HSPA od Ericssonu zvýši kapacitu siete a zníži čas odozvy u interaktívnych služieb. Upgrade existujúcich sietí zvýši výkon mobilného širokopásmového pripojenia a umožní členom spoločnosti mobilkom austria rozširovať ponuku služieb tretej generácie tak, aby ponúkala moderné multimediálne služby.

Boris Nemsic, CEO spoločností mobilkom austria a Telekom Austria Group k tomu hovorí: „Sme hrdí na to, že sme prvý operátor v Strednej a Východnej Európe, ktorý uvádza na trh túto najmodernejšiu technológiu HSPA na báze ponuky mobilného širokopásmového pripojenia od spoločnosti Ericsson. Posilníme záväzok poskytovať najlepšie skúsenosti našim zákazníkom a upevníme si tak vedúce postavenie na trhu.“

Jan Campbell, riaditeľ spoločnosti Ericsson pre oblasť Strednej Európy a generálny riaditeľ spoločnosti Ericsson pre Rakúsko k tomu hovorí: „Táto zmluva ďalej rozširuje vedúce postavenie spoločnosti Ericsson na rýchlo rastúcom trhu s mobilným širokopásmovým pripojením. Sme hrdí na to, že môžeme stavať na pevnom vzťahu so skupinou mobilkom austria tým, že našou progresívnou technológiou HSPA podporíme jej popredné postavenie v oblasti mobilného širokopásmového pripojenia.“

Technológia HSPA bola komerčne uvedená do prevádzky v 47 sieťach, ktoré dodal Ericsson, čo je viac než ktorýkoľvek iný predajca.

Neprehliadnite: