Vistu je možné aktivovať programom, ktorý aktivačný kľúč uhádne

Michal Kyžňanský  /  03. 03. 2007, 00:00

Na portáli KezNews.com sa objavil návod, ako aktivovať nový operačný systém Windows Vista s “neprekonateľnou” mierou zabezpečenia, ako ho Microsoft označoval. Ide o špeciálne upravený program aktivácie Visty, ktorý sa snaží brutálnou silou uhádnuť 25-miestny aktivačný kľúč, čo môže trvať skutočne dlho.

Bežný keygenerator vygeneruje číselný kľúč v okamihu, ale ak chcete ilegálne aktivovať Vistu, okamih rozhodne stačiť nebude. Celý proces funguje tak, že sa do počítača stiahne maličký súbor slmgr.vbs, ktorý nahradí ten pravý s nasledovným umiestnením C:\windows\system32\slmgr.vbs. Následne sa spustí a cyklicky generuje náhodné 25 miestne kľúče, ktorými sa snaží vašu kópiu Windows Vista aktivovať. S dostatočne silným počítačom je možné otestovať asi 10 000 takýchto kombinácií počas 30 minút.

A ako dlho potrvá, kým generátor uhádne jeden z tých pravých kľúčov záleží skutočne iba od šťastia. Návod hovorí, že to môže trvať najviac niekoľko dní. Jediný spôsob ako zistiť, či generátor uhádol nejaký z funkčných aktivačných kľúčov je po určitom čase kontrolovať aktuálny aktivačný kľúč. Celý návod je podrobne v bodoch popísaný v článku Vista Brute Force Keygen.

Zdroj: zdnet.com

Neprehliadnite: