Dátová sieť prepojila stanice záchrannej zdravotnej služby

Tlačový servis  /  28. 02. 2007, 12:53

Najväčší alternatívny operátor zabezpečil v slovenských pomeroch unikátne dátové prepojenie 74 staníc záchrannej zdravotnej služby. Vďaka nemu záchranky spĺňajú požiadavky slovenskej legislatívy na komunikačné prepojenie a dátovú bezpečnosť. Spoločnosti Falck Záchranná komunikačná sieť sprostredkuje nielen flexibilnú komunikáciu, ale aj prehľad o stave každej stanice záchrannej zdravotnej služby (ZZS).

Spoločnosť Slovanet zrealizovala na Slovensku unikátny projekt prepojenia staníc záchrannej zdravotnej služby. S pomocou dátovej siete, ktorú prevádzkuje najväčší alternatívny operátor Slovanet, má centrála zdravotnej služby Falck Záchranná neustále aktuálny prehľad o zdravotníckych výkonoch a spotrebe materiálu v takmer ôsmych desiatkach staníc. Všetkým pracoviskám zároveň Slovanet zabezpečil bezplatné interné telefonické spojenie a výhodné telefonovanie mimo siete, ako aj rýchly prístup do internetu.

Vzhľadom na to, že stanice sú rozmiestnené po celom území SR, často aj v odľahlých oblastiach, si riešenie vyžiadalo nasadenie a vzájomné prepojenie viacerých technológií prístupu k sieti. „Riešenie pre Falck Záchrannú pre nás predstavovalo výzvu, keďže v systéme rýchlej zdravotníckej pomoci doteraz nikto takýto rozsiahly projekt nerealizoval. Na Slovensku tak ide o unikátne riešenie,“ vysvetľuje Juraj Kováčik, obchodný riaditeľ Slovanetu.

Spoločnosť Slovanet má dlhoročné expertné skúsenosti v sektore zdravotníckych služieb. Okrem riešení prepojenia pobočiek, telefónnych služieb, bezpečnosti a outsourcingu správy systémov pre najväčšie slovenské zdravotné poisťovne dodáva svoje služby výrobcom liekov, rozsiahlym distribučným sieťam zdravotníckeho zásobovania a zabezpečuje komunikáciu inštitúcií štátneho dohľadu nad zdravotnou starostlivosťou a verejného zdravia.

Neprehliadnite: