Soločnosť Intel ohlásila investíciu v oblasti Rio Rancho v Novom Mexiku

Tlačový servis  /  28. 02. 2007, 12:51

Spoločnosť Intel dnes oznámila, že preinvestuje 1 až 1,5 miliardy dolárov v oblasti Rio Rancho na vybavenie fabriky s kodovým označením Fab 11X pre produkciu novej generácie procesorov pomocou 45 nanometrovej (nm) technológie. Fab 11X bude už štvrtou plánovanou továrňou používajúcou 45nm technológiu. Začiatok produkcie v Novom Mexiku je plánovaný na druhú polovicu roka 2008.

Predstavujúc jednu z najdôležitejších udalostí pri vývoji elementárnej konštrukcie tranzistorov za posledných 40 rokov, 45nanometrová technológia kovového hradla a high-k materiálu spoločnosti Intel pozostáva z unikátnej kombinácie nových materiálov, ktoré radikálne znižujú únik energie a zvýšujú výkon tranzistorov. Pri odštartovaní výroby procesorov pomocou 45nm technológie, ktoré by malo prebehnúť počas tohto roka, bude spoločnosť Intel využívať špeciálny high-k materiál (s vysokou hodnotou dielektrickej konštanty) a novú kombináciu kovov pre elektródu hradla tranzistora.

Upevňujúc svoje vedúce postavenie na trhu polovodičov, prvé verzie mikroprocesorov spoločnosti Intel vyrobené 45nanometrovou technológiou novej generácie – známe pod kódovým názvom Penryn – už dnes testujú viaceré operačné systémy a aplikácie, pričom spoločnosť plánuje nabehnúť na plnú výrobu pomocou 45nm technológie v druhej polovici roka.

Neprehliadnite: