Security, Storage and Business Continuity Roadshow prvýkrát

Tlačový servis  /  26. 02. 2007, 12:14

Analytická spoločnosť IDC organizuje dňa 29. marca 2007 v Bratislave odbornú konferenciu v rámci Security, Storage and Business Continuity Roadshow, ktorá vychádza zo série úspešných samostatných konferencií zameraných na oblasť ukladania dát a informačnú bezpečnosť.

Pri tejto príležitosti vôbec prvýkrát zavíta do regiónu strednej a východnej Európy expert na počítačovú bezpečnosť Marcus J. Ranum, tvorca prvého komerčného firewallu. Tento celosvetovo uznávaný odborník, nazývaný tiež „Nostradamus informačnej bezpečnosti“, bol ocenený Asociáciou Systems Security (ISSA) za celoživotný prínos pre oblasť informačnej bezpečnosti, o ktorej bude prednášať vo svojom príspevku na bratislavskej konferencii.


Program konferencie je rozdelený do dvoch častí. Dopoludňajšia časť je venovaná problematike ukladania dát, ktorá je ovplyvnená vstupom nových členských štátov východoeurópskeho regiónu do Európskej únie. Či už sú to meniace sa právne normy pre zhromažďovanie a uchovávanie dát, zahraničné investície alebo otvorený pohyb pracovných síl, toto všetko pozitívne pôsobí na rozvoj storage riešení. Philip Korinek, líder výskumu trhu so systémami ukladania dát v strednej a východnej Európe, sa vo svojej prezentácii bude zaoberať akutálnymi trendami problémami v tejto oblasti.


V mnohých organizáciách na Slovensku sa dáta stávajú doslova kritickým majetkom spoločnosti. Pôvodne boli úložné riešenia druhoradou záležitosťou, dnes však firmy začínajú uvedomovať, že úschova dát sa už ďalej nemôže spoliehať iba na samotný server“, hovorí Philip Korinek, senior analytik IDC CEMA pre storage. „Koncoví užívatelia si konečne uvedomujú, že hodnota úložného zdroja exponenciálne narastá s počtom interných a externých užívateľov ktorí k tomuto zdroju môžu pristupovať.


Témou odpoludňajšej časti je fenomén nazývaný informačná bezpečnosť. „IT bezpečnosť nie je len nikdy nekončiaci boj,“ hovorí Tom Vavra, programový riaditeľ pre IT trhy a software v IDC CEMA, ktorý vo svojom príspevku zhodnotí aktuálny vývoj a trendy na trhu bezpečnostného sofware. „V súčasnosti je zabezpečenie informácií firiem jedným z hlavných obmedzujúcich a rizikových faktorov. Siete sa stávajú mobilnými, služba VoIP je využívaná na zníženie nákladov na telefonovanie a ľudia vo svojej práci stále viac využívajú telefóny, PDA, notebooky i stolové počítače k prístupe k dátam. Počet a rozsah bezpečnostných slabín rastie a pre firmu musí byť prioritou číslo jeden udržať krok s najmodernejšími metódami ochrany informácií a systémov.“


Napriek tomu, ze výdavky na bezpečnostný software a riešenia na Slovensku zostávajú rovnaké, trh vykazuje zreteľné známky vzostupu. Slovenské firmy si uvedomili, že z obchodného hľadiska sa zabezpečenie podnikových systémov stalo nevyhnutným a nevnímajú ho ako výhradný problém pre IT riešenia. Ak sa pozrieme na podiel investícií do bezpečnostného softwaru na celkových výdavkoch na software, je Slovensko v porovnaní s ostatnými štátmi strednej a východnej Európy nad priemerom. To ukazuje, že bezpečnosť sa na Slovensku stáva silnejším faktorom rastov výdavkov na IT a rovnako šplhá vyššie v pomyselnom rebríčku dôležitosti v rámci firiem.


IDC organizuje odbornú konferenciu v partnerskej spolupráci so spoločnosťami: HP, APC, Enterasys Secure Networks, Secure Computing, Microsoft a Symantec.


Konferencia poskytne priestor pre diskusiu popredným odborníkom v oblasti informačnej bezpečnosti a ukadania dát s vedúcimi IT pracovníkmi, bezpečnostnými riaditeľmi a manažérmi, manažérmi plánovania a stratégie IT.




Konferencia sa bude okrem iných zaoberať témami:


Bezpečnosť:

  • zabezpečenie podnikových sietí

  • zabezpečenie mobilných prkov a bezdrôtových sietí

  • bezpečnost webových aplikácií

  • nové regulačné opatrenia pre dáta a siete

  • preventívne bezpečnostné opatrenia a detekcia narušenia

Ukladanie dát:

  • business continuity a obnova dát

  • konsolidácia a správa dát

  • riadenie životného cyklu informácií – zvládnutie masívneho prílivu dát

  • virtualizácia storage - maximálne využitie storage infraštrúktury.

Neprehliadnite: