Wikipedia – 9. najnavštevovanejšia stránka v U.S.A a 6. globálne

Michal Kyžňanský  /  18. 02. 2007, 00:00

Populárna internetová encyklopédia Wikipedia sa v januári 2007 po prvýkrát dostala medzi desiatku najnavštevovanejších web stránok v U.S.A. Aktuálne figuruje na 9. mieste s počtom unikátnych návštevníkov 42,9 milióna (comScore).

Oproti rovnakému obdobiu minulého roka, kedy Wikipediu navštívilo v U.S.A mesačne niečo cez 18 miliónov unikátnych návštevníkov ide o značný posun a dôkaz, že hlad po informáciách je stále väčší a väčší. Návštevnosť Wikipediu určite stúpa aj kvôli novým projektom akými sú napríklad Wiktionary, Wikiquote, Wikibooks alebo Wikinews. Nosnú kostru celej návštevnosti však stále výrazne reprezentuje pôvodný projekt bezplatnej encyklopédie, ktorú môže každý modifikovať a pridávať do nej svoje vedomosti.

Projekt Wikipedia začal v roku 2001 a dnes obsahuje viac než 1,6 milióna článkov v angličtine spolu s viac než 5 miliónmi článkov vo viac než 200 jazykoch. V celosvetovom meradle je Wikipedia 6. najnavštevovanejšia stránka na svete s viac než 165 miliónmi unikátnych návštevníkov mesačne.

Zdroj:
news.yahoo.com

Neprehliadnite: