LogicaCMG umožňuje operátorom ponúkať zážitok rýchleho Web 2.0 na mobilných zariadeniach

Tlačový servis  /  29. 01. 2007, 18:35

SpeedBrowsing umožňuje sieťovým operátorom ponúkať účastníkom podstatne vyššie prístupové rýchlosti na stránky mimo portálu a automatickú optimalizáciu všetkých stránok na handsete konkrétneho užívateľa.

Stratégie pre mobilný internet sa stávajú čoraz dôležitejšími pre operátorov, ktorí hľadajú spôsoby ako posilniť nové tržby a odkryť celý potenciál investícií do 3G a HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access). Tieto nové stratégie zohľadňujú, že sa operátori obracajú od odkazu WAP platforiem k novším infraštruktúram mobilného internetu, ktoré môžu priniesť vysokú kvalitu, internetové služby novej generácie (Web 2.0). Zdieľanie blogov, fotografií a videa, mobilná reklama a stránky so sociálnymi sieťami priniesli do internetového zážitku úroveň interaktivity, a často sú bohaté na multimédiá, čo si vyžaduje rýchle a spoľahlivé pripojenie.

Faktor mobilnej formy pridáva doručeniu obsahu ďalšiu komplikáciu, a to, že vyžaduje individuálnu manipuláciu v mobilnom prostredí. High Speed Proxy, základný produkt ponuky SpeedBrowsing od LogicaCMG, automaticky preformátuje každú web stránku s tým, že zabezpečí aby všetko na obrazovke užívateľa bolo optimalizované pre mobilné prostredie. Navyše, nástroj na kompresiu obrazu znižuje veľkosť sťahovaných grafík, a zároveň neustále zabezpečuje aby boli správne zobrazené na zariadení príjemcu.

Chris Lennartz, riaditeľ pre Marketing a Business development v LogicaCMG telecoms, dodal: “Záujem spotrebiteľov o mobilný internet a s ním spojené aplikácie sa má v roku 2007 rapídne zvýšiť, tým pádom je pre operátorov podstatné implementovať služby, ktoré sú vysoko-rýchlostné a poskytujú užívateľom vysoko-kvalitné zážitky. Priemysel sa musí snažiť priniesť služby, ktoré sú v kvalite a zážitku porovnateľné s existujúcou PC funkcionalitou, aby zabezpečil pozitívne vnímanie mobilného internetu. S našimi rozsiahlymi znalosťami a skúsenosťami na celosvetovom poli mobilného internetu je LogicaCMG dobre vybavená aby mohla pomôcť operátorom maximalizovať potenciál tejto služby na masovom trhu.“

Neprehliadnite: