Ericsson podpisuje zmluvu o hudobnom obsahu s nezávislým hudobným distribútorom The Orchard

Tlačový servis  /  29. 01. 2007, 18:34

Na svetovej konferencii o hudbe MIDEM, Ericsson (NASDAQ:ERICY) a spoločnosť The Orchard oznámili globálnu zmluvu o distribúcii skladieb na stiahnutie v plnej dĺžke, ako aj úryvkov skladieb /master tones/ nezávislých nahrávacích spoločností The Orchard, v rámci globálnej siete Ericsson. Zmluva sa vzťahuje na všetky významnejšie oblasti mimo USA.

The Orchard je popredným svetovým digitálnym distribútorom a predajcom nezávislej hudby, pričom katalóg tejto spoločnosti obsahuje viac ako milión skladieb zo 73 krajín, tisíce nahrávacích spoločností a všetky hudobné žánre. Táto zmluva umožňuje spoločnosti Ericsson rozšíriť ponuku hudby pre operátorov a ich zákazníkov, vrátane skladieb etablovaných umelcov ako sú Green Day, Coldplay a Ray Charles, ako aj nové skupiny ako napríklad The Hold Steady.

Katalóg spoločnosti The Orchard bude súčasťou ponuky hudobného obsahu hostingových white-label služieb od Ericssonu. Táto služba umožňuje operátorom a poskytovateľom obsahu zameriavať sa na kľúčové obchodné činnosti, zatiaľ čo Ericsson spravuje end-to-end platformu, dopĺňanú o najnovší a najatraktívnejší obsah. Zákazníci si môžu vybrať z celého katalógu skladieb, stiahnuť si tie, ktoré sú dostupné a za zvolený obsah zaplatiť cestou účtu za mobilný telefón.

Claes Ödman, viceprezident divízie spoločnosti Ericsson pre Multimediálne riešenia k tomu hovorí: „Toto partnerstvo nám umožňuje distribuovať hudbu od tisícok nezávislých nahrávacích spoločností. Ericsson sa usiluje operátorom a ich zákazníkom poskytovať znamenité hudobné zážitky a podpísanie tejto zmluvy so spoločnosťou The Orchard nás veľmi teší, pretože sa tým rozšíri a prehĺbi ponuka v našom katalógu obsahu.“

Greg Scholl, riaditeľ spoločnosti The Orchard k tomu hovorí: „Významné spoločnosti v oblasti technológie a digitálni predajcovia na celom svete v narastajúcej miere oceňujú rozhodujúcu úlohu nezávislej hudby v rôznorodej ponuke ich produktov a v širšom poňatí jej úlohu ako esencie hudobného priemyslu. Naša zmluva so spoločnosťou Ericsson zabezpečuje, že naši umelci a nahrávacie spoločnosti budú prostredníctvom rozsiahlej mobilnej siete tejto spoločnosti sprístupnení globálnemu obecenstvu. Tešíme sa, že ako úzky marketingový spolupracovník a partner spoločnosti Ericsson budeme predávať znamenitú nezávislú hudbu a rozšírime ponuku dostupnú našim zákazníkom na celom svete.“

Neprehliadnite: