Telcel je prvý operátor na svete, ktorý zlepšil efektívnosť a spoľahlivosť siete vďaka MSC Pool od spoločnosti Ericsson

Tlačový servis  /  24. 01. 2007, 16:44

Telcel, Mexiko a Ericsson (NASDAQ:ERIC) ako prví na svete uskutočnili komerčnú implementáciu štandardizovanej technológie 3GPP MSC Pool. Táto technológia sa využíva spolu s riešením Ericsson Mobile Softswitch na efektívne zdieľanie kapacity mobilných ústrední (MSC) pri súčasnom znížení prevádzkových nákladov a zabezpečení redundancie na úrovni siete.

Zvýšenie kapacity softswitchovej siete a redukcia času a úsilia potrebného pre plánovanie siete a rutinné operácie a údržbu prinesie spoločnosti Telcel okamžité výhody.

Sieť GSM/GPRS/EDGE spoločnosti Telcel sa rýchlo rozrastá a očakáva sa, že technológia MSC Pool zjednoduší a urýchli rozširovanie siete, pretože nie sú potrebné rozsiahlejšie činnosti rekonfigurácie a re-parentingu.

Fredrik Alatalo, viceprezident pre túto produktovú oblasť spoločnosti Ericsson k tomu hovorí: „Sme nesmierne hrdí na to, že sme ako prví na svete včas a k spokojnosti nášho zákazníka uskutočnili komerčnú implementáciu tejto významnej novej technológie. Sme veľmi vďační za pomoc a úzku spoluprácu technického personálu spoločnosti Telcel pri jej realizácii.“

Ericsson je prvá spoločnosť na svete, ktorá použila softswitchovú technológiu v rámci pevných i mobilných sietí. Toto svetové prvenstvo zdôrazňuje stále vedúce postavenie, ktoré má Ericsson v technológii softswitch vyhovujúcej štandardom a jej angažovanosť pre komercializáciu nových inovácií, ktoré zlepšujú konkurenčnú výhodu jej zákazníkov.

Riešenie Mobile Softswitch od Ericssonu je najpoužívanejšia NGN (Next Generation Network) architektúra na svete. Približne 50 percent všetkých komerčných mobilných sieti so softswitchovou architektúrou využíva toto riešenie.

Neprehliadnite: