Konzola Wii – efektívny spôsob ako chudnúť?

Michal Kyžňanský  /  22. 01. 2007, 00:00

Hranie hier na počítači alebo na rôznych herných konzolách bolo vždy spojené so sedením, a tak povediac fyzickým ničnerobením. Zdá sa však, že nová konzola Wii od Nintenda tento všeobecne uznávaný názor totálne zmení. Určite tomu napomôže aj Mickey DeLorenzo, ktorý vo svojom teste trvajúcom 6 týždňov a 21 hodín schudol vďaka konzole 4 kilogramy.

Konzola Wii sa preslávila svojim ovládačom, ktorý reaguje na pohyb ruky a vďaka jeho veľkej citlivosti sa musíte napríklad ohánať ovládačom pri hraní tenisovej hry. To je spojené s námahou, ktorá môže byť telu prospešná až tak, že zhodíte pár nadbytočných kilogramov.

Mickey DeLorenzo dostal nápad uskutočniť seriózny experiment po tom, ako po hraní jednej zo športových hier na Wii skončil úplne spotený a unavený. Experiment bol založený na normálnom “nezdravom” životnom štýle spojenom s viac ako 30-timi minútami hrania športových hier (tenis, baseball, box alebo iné) na konzole Wii. Počas experimentu jedol úplne normálne a nevyhýbal sa žiadnym jedlám. O výsledkoch experimentu pravidelne informoval na svojom blogu - WiiNintendo.net.

Na konci bol úžasný výsledok, ktorý jasne ukazuje, že konzola Wii má aj iný potenciál ako len zabávať hráča. Výsledok tohto zvláštneho experimentu spustil vlnu ďalších pripravovaných projektov. DeLorenzo bol oslovený serverom, ktorý sa zaoberá fitness, a bol požiadaný o pomoc pri vytváraní efektívneho Wii cvičebného programu. DeLorenzo má už dokonca zaregistrovanú doménu WiiWorkout.net, ktorá má v budúcnosti pojednávať o cvičebných metódach spojených s konzolou Wii. Nintento sa určite nenechá zahanbiť a určite zatraktívni tento nový spôsob využitia svojej konzole nejakou cvičebnou hrou.

Zdroj

news.yahoo.com

Neprehliadnite: