Telefónica O2 Slovakia pokračuje v príprave spustenia komerčnej prevádzky vo februári

Tlačový servis  /  19. 01. 2007, 00:00

Telefónica O2 Slovakia so znepokojením pozoruje medializáciu informácií spochybňujúcich výsledok tendra na nového mobilného operátora a považuje ich za pokus o zamedzenie vzniku silnejšieho konkurenčného prostredia na Slovensku. Po zmarení troch predchádzajúcich tendrov teraz dochádza k spochybňovaniu štvrtého. Za neštandardné pokladá Telefónica O2 Slovakia aj spôsob zverejnenia informácie pred tým, než informáciu dostal jej adresát.

Telefónica O2 Slovakia predložila v súťaži o tretiu mobilnú licenciu veľmi atraktívnu ponuku podporenú skúsenosťou na globálnych trhoch so svojimi 196 miliónmi zákazníkmi a plní všetky podmienky vydaného rozhodnutia.

,,Práca celého manažmentu našej spoločnosti sa plne sústreďuje na skoré spustenie komerčnej prevádzky, finalizáciu čo najatraktívnejšej ponuky pre našich zákazníkov“ uviedol generálny riaditeľ Telefónica O2 Slovakia Juraj Šedivý.

„Po tom, ako sme informovali, že máme niekoľko stotisíc predregistrovaných záujemcov o služby, v čase keď kulminujú naše aktivity vedúce ku komerčnému spusteniu prevádzky, sa v médiách objavili spochybňujúce informácie. Tento fakt nepokladáme za náhodný. Môže predstavovať cielenú snahu obmedziť konkurenciu na trhu a konečnom dôsledku poškodiť zákazníkov,“
povedal Juraj Šedivý.

Už 8 rokov čakajú slovenskí zákazníci na príchod nového mobilného operátora, ktorým by sa posilnilo konkurenčné prostredie. Do augusta minulého roku prebehli tri neúspešné tendre. Po príchode novej spoločnosti analytici predpokladali zvýšený konkurenčný boj v prospech zákazníka, ktorý sa má prejaviť nielen v korekcii cien, ale aj v zvýšení kvality služieb a celkovej ponuky.

Telefónica O2 Slovakia podnikne všetky právne kroky potrebné na ochránenie svojej investície a v prípade potreby sa obráti aj na príslušné medzinárodné inštitúcie.

Telefónica O2 Slovakia ubezpečuje svojich zákazníkov a obchodných partnerov, že informácie, ktoré sa objavili v médiách, nemajú žiadny vplyv na spustenie komerčnej prevádzky a jej ďalšie komerčné aktivity. Všetky činnosti pokračujú podľa schváleného harmonogramu a spoločnosť spustí svoju komerčnú prevádzku vo februári tohto roka.

Neprehliadnite: