Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky bude používať systém na ochranu východnej hranice od Ericssonu

Redakcia Inet.sk  /  20. 12. 2006, 11:33

Ericsson Slovakia podpísal s Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky zmluvu o dodaní systému na technické a fyzické zabezpečenie ochrany štátnej hranice s Ukrajinou. Implementácia systému bude ukončená do konca roku 2007.

Ericsson dodá systém na technickú a fyzickú ochranu a kontrolu hranice, ktorý umožní optimálne zabezpečiť takmer 100 km hornatej krajiny na slovensko-ukrajinskej hranici, ktorá sa stane od roku 2008 vonkajšou hranicou Európskej únie ako súčasť schengenského priestoru.

Riešenia od Ericssonu sú vysoko spoľahlivými systémami, ktoré vychádzajú z dôkladnej analýzy práce hraničnej polície, poznania potenciálnych rizík a presných technických požiadaviek, ako aj špecifických podmienok danej hranice.

Marián Bezák, prezident spoločnosti Ericsson Slovakia hovorí: „Naša dlhoročná spolupráca s Ministerstvom vnútra vstupuje do ďalšej etapy. Komunikácia je kľúčovou pre Ericsson už 130 rokov a táto skúsenosť a know-how je zárukou, že každý element, počnúc senzormi až k individuálnym komunikačným prístrojom, bude spoľahlivo slúžiť ochrane východnej hranice schengenského priestoru.“

Systém na ochranu hranice je možné vďaka modularite prispôsobovať špecifickým potrebám. Samostatné moduly existujú pre riadiace a snímacie systémy i pre plánovanie zdrojov. Sú založené na komerčných produktoch a verejných štandardoch. Technické riešenie je založené na technológii Ericsson EBAS (Ericsson Border Area and Security), systéme správy a sledovania územia.

Zdroj: originálna správa

Neprehliadnite: