Wikipedia ponúkne bezplatný hosting

Michal Kyžňanský  /  13. 12. 2006, 00:00

Wikipedia predstavila ďalší projekt, ktorý nadväzuje na filozofiu bezplatného prístupu a otvorenosti pre všetkých. Ide o bezplatný hosting, ktorý ponesie meno OpenServing a starať sa o neho bude čiastková organizácia Wikia Inc.

Veľmi pozitívnou správou je, že užívatelia budú môcť umiestniť na svoje stránky reklamy a príjmy z nich pôjdu iba im a nikomu inému. Jedinou podmienkou hostingu je umiestniť na svoju stránku spätný odkaz na server Wikia. “Ľudia si rýchlo zvyknú na nové trendy a je úžasné ako sa dokážu spájať a vytvárať fantastické veci, príkladom je organizácia Wikia a Wikipedia. Projekt OpenServingje druhou fázou tohto experimentu. Nemáme ešte doriešené všetky formality týkajúce sa projektu, ale sme sebavedomí, a to je duchom našej komunity”, povedal Jim Wales, zakladateľ Wikipedie.

Projekt OpenServing bude obsahovať množstvo technológií a možností z portálu ArmchairGM.com, ktorý Wikia získala nedávno a stane sa vzorom pre podobné projekty. Portál Amazon.com sa stal prvým korporátnym investorom komunity Wikia a jediným investorom v druhej vlne jej projektov.

Neprehliadnite: