Triple Play od T-Comu do konca tohto roku

Tlačový servis  /  30. 11. 2006, 00:00

Slovak Telekom pripravuje pod značkou T-Com uvedenie služby Triple Play ešte do konca tohto roku. V súčasnosti prebieha posledná fáza testovacej prevádzky, do ktorej sú zapojení interní i externí používatelia.

Používatelia skúšajú vo finálnej fáze testu všetky súčasti služby Triple Play. K dispozícii majú službu Hlas cez internet a aj neobmedzený rýchly internet. Najväčší dôraz je kladený na službu IP TV, digitálnej televízie, vďaka ktorej môžu používatelia sledovať i nahrávať televízne programy podľa vlastného výberu. V testovacej prevádzke je sprístupnená aj virtuálna videopožičovňa s titulmi rozličných žánrov.

Z doterajších fáz testovacej prevádzky si používatelia najviac pochvaľujú kvalitu obrazu i zvuku. Nárast oproti štandardnému analógovému vysielaniu je jasne viditeľný na starších televízoroch i nových prijímačoch. Medzi kladne hodnotené vlastnosti Triple Play od T-Comu patrí aj promptnosť pri prepínaní jednotlivých televíznych kanálov. Veľmi dobrý ohlas zaznamenal aj systém digitálnej videopožičovne – používatelia ocenili jednoduchý prístup k tejto službe, ponuku filmových titulov i okamžitú garanciu dostupnosti bez nutnosti zháňania nosičov vo videopožičovniach alebo rôznych predajných miestach.

Služba Triple Play bude dostupná v Bratislave a postupne sa dostane aj do ďalších miest na Slovensku.

O službe Triple Play
Triple Play je komplexné riešenie, ktoré zahŕňa vysokorýchlostný prístup k internetu, telefonovanie cez internet a služby digitálnej televízie. Slovak Telekom bude pod obchodnou značkou T-Com poskytovať zákazníkom kompletné riešenie týchto potrieb v rámci jednej služby. Vďaka tomu budú môcť záujemcovia súčasne telefonovať, prenášať dáta i sledovať či nahrávať digitálnu interaktívnu televíziu prostredníctvom jedného pripojenia.

Zákazníci získajú v rámci digitálnej televízie prístup nielen k štandardnej programovej ponuke, ale aj širokému spektru atraktívnych zahraničných televíznych staníc. Jednou z pridaných hodnôt služby je najmä interaktivita, ktorú ponúka platforma digitálnej televízie. Medzi benefity služby bude patriť napríklad elektronický programový sprievodca, poskytovanie informácií o aktuálnych programoch a ich časovom harmonograme, nahrávanie sledovanej stanice či ďalších vysielaných programov a pod. Súčasťou ponuky bude aj virtuálna videopožičovňa s bohatou ponukou filmových titulov a seriálov.

Neprehliadnite: