Ericsson uvádza lokálnu 3G/HSPA mikrobázovú stanicu pre domácnosti

Tlačový servis  /  29. 11. 2006, 16:13

Ericsson (NASDAQ: ERIC) uvádza Home 3G Access Point (lokálna 3G mikrobázová stanica), ktorý zabezpečí lokálne pokrytie pre domácnosti a malé kancelárie s plným výkonom HSPA. HSPA umožňuje dáta s rýchlosťou 14 Mb/s smerom k užívateľovi a 5,8 Mb/s smerom od užívateľa.

S nainštalovaným Home 3G Access Point sa mobilný telefón alebo PC pripojené k 3G/HSPA prepnú z bežnej mobilnej siete na mikrozákladňovú bázovú stanicu v momente, kedy užívateľ vstúpi do dverí bytu, resp. kancelárie.

Mikael Bäck, viceprezident divízie pre Mobilné siete WCDMA v spoločnosti Ericsson, k tomu hovorí: „Výhodou Home 3G Access Point je, že ľudia môžu využívať to isté zariadenie na ľubovoľnom mieste s optimálnym prevádzkovým výkonom. Operátor má možnosť poskytnúť zvláštnu tarifu, ak je zákazník doma a inú tarifu, ak je zákazník na cestách.“

Lokálna 3G stanica pre domácnosti má malé rozmery a pripája sa do siete operátora prostredníctvom ľubovoľného širokopásmového prístupu, ako je napr. ADSL2+.

Lokálna 3G stanica pre domácnosti je kompatibilná s ľubovoľným zariadením WCDMA/HSPA a bezpečnosť je zaručená jednak pri bezdrôtovom pripojení telefónu a jednak pri pevnom pripojení cez DSL linku. Znamená to, že celá dátová prevádzka je bezpečne šifrovaná a že verifikácia sa uskutočňuje prostredníctvom bežných bezpečnostných funkcií, ktoré poskytuje SIM karta pre bežné mobilné telefóny. Systém verifikácie založený na SIM karte možno taktiež použiť pre zabezpečenie podpory riešení bezpečných platieb.

Home 3G Access Point umožní operátorom ešte viac upevniť vzťah so zákazníkmi. Lokálna 3G stanica má jedinečnú výhodu v tom, že poskytuje vysoko kvalitné služby všetkým členom domácnosti. Všetci sú takto stimulovaní k tomu, aby využívali toho istého operátora. K špecifickej 3G stanici sa môžu pripojiť len daní členovia domácnosti.

„Mnoho operátorov poskytuje len pevnú linku a keďže čoraz viac domácností prechádza na bezdrôtové pripojenie, hľadajú riešenia, ako využiť svoju infraštruktúru spojenú s pevnou linkou, aby získali výhody v bezdrôtovom priestore,“ hovorí Bäck.

Home 3G Access Point od spoločnosti Ericsson je jedinečným riešením na trhu, pretože je plne integrovaný s bežnou mobilnou sieťou. Home 3G Access Point a vonkajšia mobilná sieť dokážu využívať rovnaké rádiofrekvencie, čo umožňuje maximálne využitie nedostatkového a drahého frekvenčného spektra.

Home 3G Access Point bude dostupný prostredníctvom vybraných operátorov od roku 2007.

Neprehliadnite: