Začiatok predaja konzole Wii od Nintenda

Michal Kyžňanský  /  19. 11. 2006, 00:00

Každá hracia konzola má svojich skalných fanúšikov ochotných čakať aj niekoľko dní pred obchodmi na to, aby sa stali jej prvými majiteľmi. Konzola Wii od Nintenda nie je výnimkou a o polnoci sa niekoľkým tisíckam nadšencov vyplatilo ich čakanie a splnil sa ich Wii sen.

Začiatok predaja novej konzole Wii bol ohlásený už dávnejšie na nedeľu – 19.11.2006. Prvým majiteľom konzole sa o polnoci stal 29-ročný Isaiah "Triforce" Johnson v New Yorku. Wii prišla na trh len 2 dni potom, ako sa začala predávať dlho očakávaná konzola PS3 od Sony. Cena Wii pohybujúca sa na úrovni $250, je oproti PS3 ($600) a Xbox 360 ($400) skutočne prijateľná.

Nintendo neplánuje svojou konzolou zápoliť s grafikou, alebo technickými parametrami PS3 alebo Xboxu 360, ale zamerať sa na klasických hráčov videohier. K tomuto má pomôcť aj špeciálny ovládač Wii, pohybový senzor do jednej ruky. Práve vďaka nemu bude možno naplniť slogan Nintenda - MAKES YOU FEEL IN THE GAME (Budeš sa cítiť ako v hre), pretože týmto ovládačom sa bude dať simulovať skutočne reálne hranie tenisu, streľba z luku alebo chytanie rýb.

Zdroj:
news.yahoo.com

Neprehliadnite: