Mikael Hagström menovaný do čela SAS EMEA a Ázie - Pacifiku

Tlačový servis  /  17. 11. 2006, 14:21

SAS, popredný poskytovateľ riešení business intelligence oznámil, že Mikael Hagström bol menovaný za výkonného viceprezidenta SAS EMEA a Ázie - Pacifiku.Jeho menovanie CEO Jimom Goodnightom prichádza vo chvíli, kedy SAS vstupuje do 30. roku svojho stáleho rastu výnosov a ziskovosti. Hagström, ktorý týmto priamo spadá pod Goodnighta, preberá zodpovednosti Arta Cooka, ktorý 3. novembra oznámil svoj odchod do dôchodku.

Art Cooke má zásluhu na vybudovaní prvej pobočky SAS mimo Spojených štátov v roku 1980, ktorá vznikla vo Veľkej Británii a postupne sa pod jeho vedením pôsobenie SAS rozšírilo do viac ako 50 krajín v Európe, na Blízkom Východe a Afrike (EMEA) a regiónu Ázie a Pacifiku, s takmer 4 000 zamestnancami. Hagström, ktorý pre SAS pracuje už 16 rokov bol zodpovedný za väčšinu predaja a prevádzky regiónu EMEA od chvíle, kedy bol v januári 2005 menovaný za viceprezidenta pre predaj EMEA. „SAS má pobočky na celom svete už viac ako 25 rokov, ale globálna integrácia nebola nikdy dôležitejšia ako je dnes“, vraví Hagström. „Uzatvárame zmluvy s veľkými globálnymi spoločnosťami, ktoré začínajú používať celopodnikové platformy pre podporu riadenia a rozhodovania. Stále dôležitejšiu úlohu pri tejto spolupráci hrajú priame aj nepriame kanály v súvislosti s tým, ako SAS rozširuje svoje aktivity na globálnom trhu Business Intelligence.“

Podľa Goodnighta sú to predovšetkým skúsenosti Hagströma v oblasti rozširovania podnikateľských aktivít na novo vznikajúcich trhoch a rozpoznanie silného manažmentu pre riadenie lokálnych pobočiek, ktoré z neho robia ideálneho nástupcu Cooka. „Mikael má moju plnú dôveru, že naše medzinárodné aktivity posunie dopredu“, povedal Goodnight.

Neprehliadnite: