Zabavte sa s Vašim miláčikom I.

Redakcia Inet.sk  /  15. 11. 2006, 12:15

Doom I - II, Heroes of Might and Magic, X-COM: Enemy Unknown. Pamätáte si ešte na tieto skvelé hry? Dnes je už len veľmi málo príležitostí ako oprášiť túto klasiku a znova pri nej prežiť svoju mladosť. Ak ste však majiteľom PDA, môžete sa opäť vrátiť do svojich detských čias a zaspomínať si aké to bolo, keď hrateľnosť bola na prvom mieste!

Doom for Windows CE

Kto by si nespomenul na túto klasiku, ktorá ja starým otcom dnešných graficky prepracovaných FPSiek. Avšak narozdiel od väčšiny dnešných hier, Doom ani po rokoch nestráca svoju krásu a dá sa pri ňom stráviť aj niekoľko hodín plných zábavy, vzrušenia a najmä nostalgie.

Doom for Windows CE Vám umožňuje zahrať si prakticky ktorúkoľvek verziu DOOMu, ktorú máte práve k dispozícii, a to od Doom 1 až po Final Doom alebo si pre zmenu môžete vyskúšať aj vlastné WAD súbory. Hra sa od svojej pôvodnej PC verzie pozmenila len veľmi málo, takže zážitok pri jej hraní zostáva prakticky nezmenený. Horšie je to však s ovládaním, na ktoré si budete musieť chvíľu zvykať, ak nevlastníte externú klávesnicu, ktorú by ste si k PDA pripojili. Doom je vynikajúca hra, ktorá si určite nájde svojich skalných fanúšikov aj po mnohých rokoch.

Záver: Zoznámte sa opäť s Vašou obľúbenou motorovou pílou a vysvetlite votrelcom, kde je ich miesto!

Voľné miesto: minimálne 5 MB | Hodnotenie: 7 / 10 | Oficiálne stránky


Pocket Heroes

Heroes of Might And Magic je herná séria ťahových stratégií, ktorá si získala veľkú obľubu už pred mnohými rokmi. Snáď najväčšiu slávu jej zariadil druhý diel tejto série, ktorý je ešte podľa mnohých stále neprekonaný, a preto niet divu, že Pocket Heroes z veľkej časti vychádzajú práve z tohto dielu.

Princíp hry ostal nezmenený, so svojimi hrdinami sa pohybujete po mape, zbierate suroviny, ale najmä skúseností, keď sa snažíte poraziť svojich úhlavných nepriateľov a „náhodných“ agresorov. Okrem toho si môžete zveľaďovať svoje mesto a za získané prostriedky najať celú armádu, ktorá Vám môže pomôcť dobiť nepriateľské mesto alebo splniť nejakú úlohu. Keďže projekt Pocket Heroes je ešte stále len v plienkach, preto sa nedočkáte niektorých animácií, zvukových efektov, sprievodnej hudby, ktoré poznáte z PC verzie. Ruský vývojový tím však sľubuje, že všetko bude dostupné vo finálnej verzii. Napriek tomu je Pocket Heroes veľmi dobrá hra, ktorá už dnes ponúka vysokú hrateľnosť.

Záver: Nasadnite na koňa a zrovnajte mesto Vášho nepriateľa so zemou!

Voľné miesto: približne 3.3 MB| Hodnotenie: 8 / 10 | Oficiálne stránky

Pocket Ufo

X-COM: Enemy Unknown je prvý diel ťahovej stratégie s RPG prvkami, ktorá Vás vo svojej dobe dokázala úplne pohltiť a vy ste pri nej zabudli aj na svoje základné potreby ako je prijímanie stravy a podobne. A práve tento prvý a snáď aj najobľúbenejší diel sa stal predlohou pre Pocket Ufo.


Rovnako ako pri predošlých hrách, tak aj tvorcovia Pocket Ufo sa snažili byť čo najvernejší originálu. Opäť sa stretávate s dobre známym prostredím, kde ste nakopali nejednému ufóncovi zadok, ako aj s herným systémom, ktorý Vám pred rokmi učaroval. Pocket Ufo nestratilo vôbec nič zo svojej pôvodnej krásy, stále Vás rovnako baví a osobne si myslím, že sa jedná o jednu z najlepších hier, ktoré sú dostupné aj pre PDA!

Záver: Nakopnite Avenger a hor sa zničiť Cydoniu!

Voľné miesto: 13.5 MB| Hodnotenie: 8 / 10 | Oficiálne stránky



Pokračovanie nabudúce ...

Dúfam, že sa Vám tieto hry budú páčiť, v ďalšej časti tohto krátkeho seriálu si predstavíme niektoré ďalšie klasiky, ktoré by nemali chýbať na Vašom PDA. Prajem Vám príjemnú a ničím nerušenú zábavu!

Neprehliadnite: