Hľadáte novinku? Čo takto Microsoft Firefox 2007 Professional Edition

Michal Kyžňanský  /  12. 11. 2006, 00:00

Na internete sa objavili dve web stránky, ktoré informujú o kúpe Firefoxu Microsoftom. Údajný nový produkt nesie meno Microsoft Firefox 2007 Professional Edition. Ide samozrejme o žart, ale posúďte sami, pri návšteve týchto stránok, akú námahu si ich tvorcovia dali.

Stránky www.msfirefox.com a www.msfirefox.net vyzerajú veľmi profesionálne urobené a na prvý pohľad človek ihneď začne hľadať možnosť download, aby si tento prevratný produkt vyskúšal. Po jeho nájdení a stlačení vám však stránka www.msfirefox.com stiahne Internet Explorer 7 a stránka www.msfirefox.net Firefox 2.0.

Ďalšie nezmysly sú, že MS Firefox 2007 Pro obsahuje novú technológiu "TakeOver", ktorá automaticky rozpozná všetky programy od Symantecu a McAfee ako vírusy. Stránka www.msfirefox.net obsahuje dokonca zoznam stránok, ktorých navštívenie novým prehliadačom spôsobí okamžité vypnutie počítača. Zoznam obsahuje tieto stránky: www.google.com, www.gmail.com, www.apple.com, www.itunes.com, www.yahoo.com a stránky obsahujúce frázu microsoft/windows/explorer/vista/bill sucks.
Ide skutočne o nápaditý žart. Uvidíme dokedy budú tieto dve stránky funkčné.

Zdroj:

www.informationweek.com

Neprehliadnite: