Spoločnosť Ericsson podpísala zmluvu o riadených službách so španielskou spoločnosťou Yoigo

Tlačový servis  /  10. 11. 2006, 16:47

Španielsky mobilný operátor Yoigo, patriaci spoločnosti TeliaSonera, podpísal so spoločnosťou Ericsson (NASDAQ:ERIC) trojročnú zmluvu o riadených službách (Managed services ) týkajúcu sa jej novej siete 3G v Španielsku.

Podľa zmluvy o partnerstve bude spoločnosť Ericsson plne zodpovedná za prevádzku, riadenie a údržbu 3G siete spoločnosti Yoigo, vrátane služieb v teréne, prevádzkového strediska siete a integrálnej systémovej podpory, ktorá sa týka softvéru i hardvéru. Zmluva taktiež obsahuje ďalšie činnosti, ako je inžinierstvo, optimalizácia siete a služby administrácie.

„Príslušná zmluva je v súlade s našim cieľom zachovať zoštíhlenú prevádzku, a preto sa usilujeme zabezpečiť outsourcing služieb na ďalších kvalifikovaných partnerov. Naša zmluva so spoločnosťou Ericsson je príkladom nového druhu partnerstva, v rámci ktorého je prevádzka siete zverená inej strane,“ hovorí Kenneth Karlberg, generálny riaditeľ spoločnosti TeliaSonera pre Nórsko, Dánsko, baltské štáty a Španielsko.

Ingemar Naeve, generálny riaditeľ spoločnosti Ericsson Iberia k tomu hovorí: „Sme veľmi hrdí na to, že si nás spoločnosť Yoigo vybrala, aby sme prevzali zodpovednosť za prevádzku jej siete. Táto zmluva je ďalším príkladom pridanej hodnoty, ktorú dokáže spoločnosť Ericsson poskytnúť svojim zákazníkom. V tomto prípade ide o rozšírenie zmluvy podpísanej v lete minulého roka, v prípade ktorej si spoločnosť Yoigo, predtým známa pod názvom Xfera, vybrala Ericsson pre dodávku a implementáciu kompletnej centrálnej a prístupovej siete UMTS ako aj siete služieb.“

Neprehliadnite: