Budúcnosť IM – Live Messenger

Igor Križko ml.  /  07. 11. 2006, 00:00

V dnešnom svete mnoho ľudí používa nejaký instant messenger, teda program, pomocou ktorého komunikujete s ľuďmi po celom svete v reálnom čase. Jedným z najkvalitnejších je Live Messenger, ktorý vám v tomto článku priblížim.

Live Messenger je nástupcom MSN Messengeru od spoločnosti Microsoft, ktorý je svetovo najrozšírenejší IM. Jeho hlavnými výhodami sú: rýchlosť, voľnosť, jednoduchosť, funkcie, grafické spracovanie, a stále sa rozrastajúca komunita ľudí, ktorí mu dajú prednosť pred iným programom. Už aj na Slovensku a v Českej republike stále viac a viac ľudí prechádza na Live Messenger.

Funkcie

Live Messenger zvláda skoro všetko čo konkurenčné programy, ba ešte viac. Základnou funkciou, spoločnou pre všetky IM je posielanie rýchlych textových správ. Live má túto funkciu veľmi príjemne spracovanú, môžete využívať populárne smajlíky, odkazy, štuchance. Ak vás písanie omrzí, môžete kresliť. Ďalšou príjemnou funkciou je telefonovanie resp. videotelefonovanie. Pomocou mikrofónu a webovej kamery sa porozprávate s kýmkoľvek na druhom konci sveta. Za zmienku ešte stojí chat viacerých ľudí naraz, zdieľanie súborov, rôzne aplikácie a hry. Avšak jedna z najdôležitejších vecí, ktorá dáva Live Messengeru veľké plus je jednoduchosť. Ovládať sa ho naučí úplne každý. Nastavenia a iné funkcie používané len z času na čas sú skryté, zatiaľ čo často používané funkcie sú na očiach v podobe veľkých ikoniek.

Dizajn

Neoddeliteľnou súčasťou Live Messengeru je jeho dizajn, teda grafická stránka. Je jednoduchý, prehľadný a veľmi príjemný. To platí nie len o programe samotnom, ale aj o spracovaní jednotlivých funkcií ako napríklad perfektní smajlíci, či hry. Farebné ladenie programu sa dá veľmi rýchlo a ľahko zmeniť. Tým sa program stane presne takým, aký chcete.

Záver

Live Messenger je program, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať. Jeho funkcie a jednoduchosť ho robia tým čím je a dávajú mu výhodu oproti konkurencii. Pochopiteľne má aj niekoľko nevýhod, mne osobne chýba napr. možnosť kontroly, či je kontakt offline alebo invisible. Takisto by tomuto programu neuškodili rozšírenia podobne ako napr. Miranda. Pevne verím, že vám tento článok pomohol.

Download programu: http://messenger.live.com

Neprehliadnite: