Cena ITAPA 2006: Najlepšie IT projekty a lídri eGovernmentu ešte stále majú šancu!

Tlačový servis  /  12. 10. 2006, 15:51

Prestížna súťaž IT projektov implementovaných vo verejnej správe Cena ITAPA vyhlásila už svoj jubilejný piaty ročník. Do 15. októbra 2006 majú organizácie štátnej správy, samosprávne kraje, mestá, obce, ale aj podnikatelia a akademické inštitúcie ešte možnosť prihlásiť najlepšie IT projekty realizované vo verejnej správe a zároveň nominovať lídra, ktorý sa zaslúžil o rozvoj eGovernmentu.

Prihlásiť projekt, alebo nominovať osobnosť je možné prostredníctvom stránky www.itapa.sk. Vyhlásenie a ocenenie víťazov sa uskutoční 14. novembra 2006 na slávnostnom Galavečeri ITAPA 2006.

Cena ITAPA je prestížne ocenenie udeľované najlepším zrealizovaným eGovernment projektom a osobnostiam v rámci 5. ročníka Medzinárodného kongresu ITAPA* - vrcholného podujatia na Slovensku v oblasti budovania informačnej spoločnosti a eGovernmentu. „Cena ITAPA je príležitosťou vyjadriť uznanie a rešpekt všetkým, ktorí pretavujú víziu modernizácie verejnej správy do praxe a prinášajú zlepšenie života na Slovensku“, uviedla Lucia Mušková, generálna riaditeľka ITAPA na margo významu súťaže. V predošlých ročníkoch túto cenu získali významné celoštátne projekty, ako eTax – online elektronické služby daňovej správy, Informačný systém pre štrukturálne fondy či zavedenie systému ECDL na Slovensku, ale tiež originálne a inšpirujúce projekty na regionálnej a miestnej úrovni. Medzi v minulosti ocenené inovatívne samosprávy patria napríklad mestá Malacky, Martin, Komárno, Zvolen, Štúrovo, spomedzi regiónov bol ocenený Trnavský samosprávny kraj za informatizáciu svojich vnútorných procesov. Kategória eGovernment leader bola po prvýkrát vyhlásená v roku 2005 a jej víťazom sa stala Beáta Brestenská.

Projekty súťažia vo dvoch kategóriách. Do kategórie Nové služby sú prihlasované projekty, ktoré prinášajú občanom nové možnosti komunikácie s úradom, vyhľadania potrebnej informácie, či vybavenia úradnej záležitosti priamo cez internet. Kategória Zlepšovanie procesov je určená projektom, ktoré napomohli odbúrať rôzne administratívne alebo rozhodovacie bariéry, zvýšili efektivitu, skrátili čas potrebný na vybavenie alebo zjednodušili celý proces. Najdôležitejšou podmienkou prihlásenia projektu je jeho realizácia v praxi, t.j. musí ísť o už realizované projekty. Lídrom eGovernmentu sa môže stať osobnosť, ktorá sa významným spôsobom zaslúžila o rozvoj eGovernmentu a elektronických služieb, a to nielen na celonárodnej, ale aj na regionálnej či miestnej úrovni. Cieľom tejto kategórie je vyjadriť uznanie osobnostiam, ktoré presadzujú v praxi myšlienky modernizácie a zlepšovania kvality vo verejnej správe na všetkých úrovniach.

Prihlasovacie formuláre pre všetky kategórie, ako aj detailné informácie o podmienkach súťaže sú na stránke www.itapa.sk. Uzávierka prihlášok je 15. októbra 2006

Slávnostné odovzdanie cien víťazným projektom Ceny ITAPA a vyhlásenie eGovernment Lídra sa uskutoční 14. novembra 2006 počas Galavečera ITAPA 2006 v hoteli Radisson SAS Carlton v Bratislave.

*Medzinárodný kongres ITAPA 2006 sa bude konať 14. - 15. novembra 2006 v hoteli Crowne Plaza v Bratislave pod záštitou predsedu vlády SR Roberta Fica, podpredsedu vlády SR pre znalostnú ekonomiku Dušana Čaploviča a ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Ľubomíra Vážneho. Na kongrese sa už po piaty rok zídu desiatky aktívnych spíkrov z celej Európy a stovky účastníkov - reprezentantov štátnej správy a samosprávy, IT expertov, predstaviteľov komerčného sektora aj akademickej sféry. ITAPA 2006 predstaví zaujímavé eGovernment projekty, riešenia a trendy z rôznych krajín vrátane Slovenska. Viac o kongrese a jeho programe na stránke www.itapa.sk

Neprehliadnite: