TÚ SR: Spor súvisiaci s volaniami do kvíz šou Mojsejovci je definitívne vyriešený

Tlačový servis  /  01. 10. 2006, 19:01

Telekomunikačný úrad SR (TÚ SR) oznamuje verejnosti, že spor súvisiaci s vysokými úhradami za volania do kvíz šou Mojsejovci je mimosúdne vyriešený. Slovak Telecom, a.s. (ST) informoval TÚ SR, že vráti všetkým zákazníkom, ktorý v mesiacoch apríl až jún 2005 volali do kvíz šou a v zákonných lehotách reklamovali účtovanie volaní, ich platby.

ST zašle dotknutým zákazníkom list s detailným popisom vrátených / dobropisovaných platieb. TÚ SR týmto úspešne uzavrel najväčší spor (čo do počtu dotknutých zákazníkov i súhrnnej výšky platieb) v histórii mimosúdnych riešení sporov v oblasti elektronických komunikácií na území Slovenskej republiky. TÚ SR pri riešení sporu spolupracoval so spotrebiteľskou organizáciou Združenie občianskej sebaobrany (ZOS).

TÚ SR pôvodne v auguste 2005 informoval, že spor nie je mimosúdne riešiteľný, lebo ST, ako účastník sporu nesúhlasí s navrhovaným riešením problému. Úrad užívateľom oznámil, že sa môžu obrátiť na príslušný súd. TÚ SR v spolupráci zo ZOS pokračoval vo svojej práci a začiatkom júna 2006 dosiahol mimosúdne riešenie sporu. Spoločnosť ST vtedy oznámila, že zákazníkom, ktorí sa obrátili na TÚ SR vráti platby. TU SR pokračoval v riešení situácie a dosiahol, že ST v druhej polovici septembra oznámila úmysel vrátiť všetkým zákazníkom, ktorý v zákonných lehotách reklamovali účtovanie volaní, ich platby, t.j. nielen tým, ktorí sa obrátili na TÚ SR. ST oznámila, že dotknutí zákazníci teraz nemusia dávať ďalší podnet a, že vzhľadom na veľký počet podaní bude zákazníkov riešiť priebežne do konca roka 2006.

Súvisiaca tlačová správa http://www.teleoff.gov.sk/sk/Press/2005/mojsejovci.html

Postup pri mimosúdnom riešení sporov je popísaný na internetovej stránke TÚ SR http://www.teleoff.gov.sk/Uzivatelia/spor.html

Neprehliadnite: