V Bratislave sa dnes začali Technologické dni APKT 2006

Tlačový servis  /  20. 09. 2006, 00:00

Na dvojdňovom podujatí budú predstavené najnovšie technologické trendy z oblasti káblového priemyslu

"Technologické dni APKT 2006" je názov dvojdňového podujatia, ktoré sa s cieľom predstaviť najnovšie trendy telekomunikačnej káblovej technológie, dnes začalo v Bratislave. Na podujatí, ktoré organizuje Asociácia prevádzkovateľov káblovej televízie (APKT), budú prezentované najnovšie riešenia, technológie a nové služby spojené s poskytovaním služieb televízie, internetu a telefónie prostredníctvom širokopásmových káblových sietí.

Svoje skúsenosti a novinky v poskytovaných službách predstavia zástupcovia spoločností, ktoré patria medzi špičku vo svojej oblasti, ako napríklad spoločnosti TELESTE, INKAT, WISI, CABLE SERVICE SLOVAKIA,CABELCON, VECTOR, MIKROKOM, KERO, Scientific-Atlanta, PPC Denmark, EAGLE, ARRIS. Meraciu techniku a nové metódy merania príde prezentovať spoločnosť JDSU a ochranu signálu odprezentuje spoločnosť NDS. Dnešný, už 2. ročník Technologických dní APKT, bude mať dva okruhy tém: v stredu bude program podujatia venovaný sieťam, ich príprave na dátové prenosy a meracej technike, kým štvrtok bude venovaný téme telefónie.

Asociácia prevádzkovateľov káblových televízií (APKT) je stavovskou organizáciou združujúcou káblových operátorov na Slovensku. Vznikla v roku 1998 a v súčasnosti má 21 členov, ktorí signálom káblovej televízie pokrývajú spolu viac než 450 000 domácností a organizácií na celom území Slovenskej republiky. Poslaním APKT je podporovať vzájomnú spoluprácu a výmenu informácií medzi káblovými operátormi a popri tom presadzovať a obhajovať záujmy svojich členov smerom na verejnosť, legislatívne a regulačné orgány.

Neprehliadnite: