Apple oznámilo nové iPody a siedmu generáciu iTunes s ponukou filmov

Erik Gunda  /  13. 09. 2006, 22:23

Apple oznámilo novú generáciu iPodu, iPodu Nano a Shuffle a novú verziu iTunes. Apple taktiež začína ponúkať okrem hudby na stiahnutie aj filmy.

Nové iPody

iPod bude mať o 60% jasnejší display, doba prehrávania sa zvýšila na 3.5 hodiny, čo je o 1.5 hodiny viac ako pri staršej generácii. Apple bude tiež ponúkať iPody s kapacitou 80GB. Cena nového 80GB iPodu je 350 dolárov, cena staršej generácie klesla z 300 na 250 dolárov.

 

 


Nový iPod Nano je tenší, povrch je vyrábaný z hliníka a bude dostupný v piatich farbách a troch kapacitách. Druhá generácia iPodu Nano má výdrž 24 hodín.


Šedý iPod Nano má kapacitu 2GB a cenu 150 dolárov. Šedý, modrý, zelený a ružový Nano stojí 200 dolárov a má kapacitu 4GB. Čierna farba je vyhradená pre iPod Nano s kapacitou 8GB za cenu 250 dolárov.

 


Druhá generácia iPodu Shuffle prichádza s kapacitou 1GB za cenu 80 dolárov. Shuffle je ešte menší, podľa Apple je teraz najmenším MP3 prehrávačom na svete. Má kovové telo a je vybavený úchytkou na opasok.

 


Nový iTunes

Nový užívaťeľský software siedmej generácie iTunes prináša tri nové možnosti prehliadania súborov a užívateľom internetového hudobného obchodu ponúka obaly na albumy zdarma.

Užívatelia budú môcť svoje iTunes konto používať po novom iba na jednom počítači.

Nový iTunes podporuje videá kódované v H.264. Taktiež prináša podporu rozlíšenia 640X480 a videá od Apple budú taktiež dostupné len v tomto rozlíšení namiesto 320X240.

 

 


Apple vylepšilo iTunes online shop

Apple rozširuje ponuku svojho populárneho online hudobného obchodu iTunes o filmy a seriáli. Nové služby budú integrované do nového užívateľského software iTunes.

Na začiatok bude Apple ponúkať celovečerné filmy a seriály od Miramaxu, Pixaru, Touchstone Pictures a Walt Disney Studios. Film bude stáť 9.99 dolárov, novinka 14.99USD, alebo 12.99 dolárov pri predobjednávke.

Filmy budú v rozlíšení 640X480 a podľa Apple sa kvalita bude blížiť kvalite DVD. Zvuk bude kódovaný v Dolby Digital. Služba bude čoskoro plne dostupná pre zákazníkov v Severnej Amerike, celosvetovo bude dostupná v priebehu budúceho roka.

Neprehliadnite: