Počítače Dell s procesormi AMD už zajtra

Erik Gunda  /  12. 09. 2006, 21:34

Prezident Dellu Michael Dell oznámil dnes počas firemného Dňa Technológií v New Yorku, že spoločnosť začne už v stredu ponúkať desktopy s procesormi AMD.

Ako sme informovali už dávnejšie, spoločnosť Dell, ktorá donedávna ponúkala počítače výhradne s procesormi Intel, sa rozhodla obohatiť svoju ponuku o stroje s procesormi AMD. Najprv začal Dell dodávať servery s procesormi AMD Opteron, teraz sa rozhodol dodávať s procesormi AMD aj notebooky a desktopy.

Už zajtra začne Dell ponúkať dva AMD počítače určené skôr pre low-end trh. Model C521 bude obsahovať integrovanú graficku kartu a bude konfigurovateľný do 4GB RAM a 500GB HDD. Model E521 bude flexibilnejší, bude sa dať osadiť PCI-e grafickou kartou, vačším harddiskom a DVD-RW mechanikou.

Dell začne príjmať objednávky na počítače s procesormi AMD zajtra na svojej webovej stránke, cez telefón a v obchodoch. Počítače budú dodané do konca týždňa.

Michael Dell tiež poznamenal, že AMD je schopné dodávať vynikajúce produkty a je schopné spoľahlivo zásobovať Dell.

Dell bude zatiaľ dodávať len low-end počítače s AMD procesormi. Zákazníci Dellu si môžu high-end AMD počítače kúpiť u známeho výrobcu Alienware, ktorého Dell nedávno kúpil.

 



Neprehliadnite: