Spoločnosť UPC uvádza dnešným dňom službu tripple play

Michal Kyžňanský  /  12. 09. 2006, 00:00

UPC Broadband sa stal prvým operátorom na Slovensku, ktorý bude poskytovať služby tripple play – televízia, internet a telefonovanie v jednom balíku. Prečítajne si oficiálnu tlačovú správu, ktorá viac ako výstižne informuje o všetkých aspektoch novej služby spolu s cenovými reláciami.

Spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA sa týmto zároveň stáva prvým slovenským „triple play“ operátorom, t.j. poskytovateľom troch integrovaných služieb cez jednu káblovú sieť: internetu, televízie a telefónu. Zákazníkom sa tým ponúka možnosť z jednej zásuvky za jednu mesačnú platbu získať prístup na vysoko-rýchlostný internet, bohatú televíznu programovú ponuku a telefónnu službu za atraktívnu cenu. Digitálna telefónna služba UPC v porovnaní so službami ostatných prevádzkovateľov hlasových služieb ponúka celý rad výhod a predností, vrátane množstva doplnkových služieb, ktoré používatelia telefónnej služby UPC získajú bezplatne.

„Je to naplnenie našej vízie z čias, keď spoločnosť UPC začínala svoje pôsobenie na Slovensku poskytovaním služieb káblovej televízie. Našou víziou bolo stať sa prvým poskytovateľom triple play služieb a na najvyššej možnej úrovni poskytovať cez káblovú sieť služby internetu, televízie a telefónie,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA Martin Maťašeje.

„Som veľmi rád, že sa táto naša vízia úspešne naplnila, pretože možnosť poskytovania integrovaných služieb internetu, televízie a telefónu prostredníctvom jednej siete a za jednu platbu potvrdzuje vyspelosť a prednosti káblovej technológie, a vytvorením väčšieho komfortu zároveň prispieva aj k ešte väčšej spokojnosti zákazníkov,“ dodal Martin Maťašeje.

Digitálna telefónna služba UPC je od dnešného dňa dostupná v Bratislave a postupne bude sprístupnená aj v iných mestách, kde spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA poskytuje svoje služby prostredníctvom siete káblových rozvodov.

Telefónne programy UPC: Basic a Freetime

UPC uvádza svoju digitálnu telefónnu službu na trh s dvoma základnými programami: „UPC Telefón Basic” a „UPC Telefón Freetime”. Účtovanie za služby je prehľadné, v písomnej forme vrátane možnosti detailného výpisu volaní.

Program „UPC Telefón Basic” je ideálnym riešením pre tých, ktorí radi telefonujú, ale nechcú platiť vysoké paušálne platby. Mesačný paušál, resp. cena za volací program na jeden mesiac, je už od 159,- Sk bez DPH – pre zákazníkov, ktorí využívajú súčasne aj služby káblovej TV a internetu chello, štandardná cena je 229,- Sk bez DPH (272,51 Sk vrátane DPH). Pre miestne, medzimestské, ako i volania do mobilných sietí platí minútová tarifikácia s tým, že po prvej prevolanej minúte platí sekundová tarifikácia. V pracovných dňoch od 19:00 hod do 7:00 hod. a 24 hodín počas víkendov a v dňoch štátom uznaných sviatkov ponúka UPC atraktívne sadzby pre miestne a medzimestské volania a ďalej ponúka bezplatné volania v rámci siete UPC v SR, t.j. medzi všetkými zákazníkmi UPC.

Program „UPC Telefón Freetime” je vynikajúca ponuka pre tých, ktorí radi neobmedzene telefonujú večer a počas víkendov. Mesačný paušál je už od 299,- Sk bez DPH – pre zákazníkov, ktorí využívajú súčasne aj služby káblovej TV a internetu chello, štandardná cena je 369 Sk bez DPH (439,11 Sk vrátane DPH). S týmto programom môže používateľ bezplatne telefonovať v rámci miestnych a medzimestských sietí počas víkendov a v dňoch štátom uznaných sviatkov, ako aj v pracovné dni od 19:00 hod do 7:00 hod. do výšky 400 prevolaných minút. Program “UPC Telefón Freetime” ďalej ponúka bezplatné volania v rámci siete UPC v SR, t.j. medzi všetkými zákazníkmi UPC.

 

UPC

Basic

Freetime

bez DPH (s DPH)

bez DPH (s DPH)

Cena za volací program na jeden mesiac

229 Sk (272,51)

369 Sk (439,11)

Volania v rámci siete UPC

bez rozlíšenia prevádzky

0 Sk

0 Sk

Miestne volania

silná prevádzka

slabá prevádzka

1,80 Sk (2,14)

1,50 Sk (1,78)

1,80 Sk (2,14)

0 Sk* / 1,50 Sk (1,78)

Medzimestské volania

silná prevádzka

slabá prevádzka

3,40 Sk (4,04)

1,70 Sk (2,02)

3,40 Sk (4,04)

0 Sk* / 1,70 Sk (2,02)

Volania do mobilných sietí

silná prevádzka

slabá prevádzka

6,90 Sk (8,21)

5,90 Sk (7,02)

6,90 Sk (8,21)

5,90 Sk (7,02)

Medzinárodné volania

bez rozlíšenia prevádzky

od 2,90** Sk (3,45)

od 2,90** Sk (3,45)



Volania sú tarifikované za jednu minútu, po prvej prevolanej minúte platí sekundová tarifikácia. Pre medzinárodné volania platí minútová tarifikácia.
*bezplatné telefonovanie do výšky 400 minút; ** závisí od volacieho pásma

„Triple play a Double play“ balíčky Finančne veľmi zaujímavou výhodou pre zákazníkov je aj možnosť spojenia televíznych, telefónnych a internetových služieb v rôznych variantoch do jedného “balíčka“. Ide o cenovo veľmi výhodnú ponuku za nižší paušál, ktorá súčasne ponúka vysokú úroveň zákazníckeho komfortu (napríklad, jedna faktúra za všetky služby; dve, resp. tri služby z jednej zásuvky, obsluha zákazníka z jedného centra atď.).

Zvýhodnené ceny a služby

Zahrnuté služby

cena pre Basic a Freetime

ročná zľava

bez DPH (s DPH)

v Sk s DPH

v %

Basic + káblová televízia + chello

159 Sk (189,21)

999,60 Sk

30%

Basic + káblová televízia alebo chello

199 Sk (236,81)

428,40 Sk

13%

Basic – samostatne

229 Sk (272,51)

 

 

Freetime + káblová televízia + chello

299 Sk (355,81)

999,60 Sk

20%

Freetime + káblová televízia alebo chello

339 Sk (403,41)

360 Sk

10%

Freetime – samostatne

369 Sk (439,11)

 428,40

 


Pokročilé technológie
Vďaka pokročilej IP technológii je spoločnosť UPC schopná vyčleniť v IP sieti, ktorú spravuje, prioritnú šírku pásma k hlasovým volaniam a tým zaručuje zodpovedajúcu konektivitu a vysokú kvalitu zvuku. Akonáhle hlasový hovor opustí sieť UPC, je smerovaný ako obvyklý hlasový hovor. V tom spočíva zásadná kvalitatívna odlišnosť telefónnej služby UPC od služby Voice over Internet Protocol, ktorá smeruje hlasové hovory cez verejný internet, kde je možné iba „maximálne usilovať“ o vysokú kvalitu. UPC BROADBAND SLOVAKIA ponúka svoju novú službu na základe vyspelej technologickej firemnej platformy využívajúcej protokol SIP (Session Intitation Protocol), ktorá do budúcnosti predstavuje vynikajúcu základňu pre nové hlasové a multimediálne služby s mnohými funkciami, ako napríklad unified messaging (zjednotenie správ umožňujúce sprístupniť hlas, e-mail, fax a iné rozličné médiá z jednej schránky nezávislej na prístupovom zariadení), video služby a mobilné služby. Tie budú následne predstavovať významný krok smerom k integrácii mobilnej a pevnej telefónie. Digitálna telefónna ponuka UPC je preto viac než porovnateľná s tradičnými telefónnymi službami nielen porovnávajúc technickú kvalitu a možnosti telefónneho spojenia po svete, ale aj keď ide o prednosti a výhody, ktoré ponúka. Medzi ne patrí:

Jednoduchá inštalácia za iba 1 Sk
Používateľ telefónnej služby UPC nepotrebuje počítač ani nemusí mať pripojenie na širokopásmový internet. Stačí prepojiť telefónny prístroj do zásuvky UPC pomocou modemu, ktorý spoločnosť UPC zapožičia zákazníkovi bezplatne. Spoločnosť UPC navyše poskytuje aj možnosť inštalácie služby za cenu 1 Sk.

Telefónny prístroj do vlastníctva zákazníka za 1 Sk
Každému zákazníkovi, ktorý prejaví záujem, poskytne spoločnosť bezdrôtový telefónny prístroj. Telefónny prístroj (Philips CD 1301 S) je prenosný telefón (dosah signálu v budove/na voľnom priestranstve: 50/300 m), umožňujúci zamykanie tlačidiel, telefónny zoznam pre 30 záznamov (meno a číslo), opakovanie voľby posledných 5 volaných čísiel, výber z desiatich melódií vyzváňania slúchadla, hodiny s budíkom a hlasový odposluch. Spoločnosť UPC umožňuje zákazníkovi získanie telefónneho prístroja do osobného vlastníctva za jednorazovú cenu 1 Sk.

Doplnkové služby bezplatne
Jedine telefónna služba UPC (obidva volacie programy) bezplatne poskytuje v cene programu množstvo praktických a užitočných doplnkových služieb ako je: identifikácia telefónneho čísla volajúceho (CLIP) pri prichádzajúcich volaniach; hlasová schránka; presmerovanie prichádzajúcich volaní v prípade, ak je volané číslo Užívateľa nedostupné; zamedzenie identifikácie telefónneho čísla užívateľa (CLIR) pri všetkých alebo jednotlivých odchádzajúcich volaniach; odmietnutie anonymného volania; blokovanie odchádzajúcich volaní atď. Volací program Freetime ponúka okrem týchto ešte bezplatne niekoľko ďalších doplnkových služieb.

Atraktívne ceny a bezplatné volania v sieti UPC
Najväčšia a takpovediac mimoriadna atraktivita digitálnej telefónnej služby UPC spočíva vo výhodnom mesačnom paušále a cenách telefónnych volaní. Mesačný paušál programu UPC Telefón Freetime zahrňuje miestne a medzimestské volania bezplatne do výšky prevolaných 400 minút v pracovné dni od 19:00 hod do 7:00 hodín a 24 hodín počas víkendov a štátom uznaných sviatkov. V rámci siete UPC je telefonovanie bezplatné nepretržite 24 hodín denne 7 dní v týždni v obidvoch volacích programoch.

Záujemcovia o Digitálnu telefónnu službu UPC si ju môžu objednať prostredníctvom internetu na adrese www.upc.sk, na Zákazníckom stredisku UPC, na telefónnom čísle 02 / 594 22 222 či prostredníctvom obchodných zástupcov. Viac informácií o digitálnej telefónnej službu UPC nájdete na www.upc.sk

Neprehliadnite: