Spoločnosť Cisco Systems rastie na Slovensku aj vo svete

Tlačový servis  /  10. 09. 2006, 11:20

Región Central and Eastern Europe, do ktorého patrí aj slovenská pobočka spoločnosti Cisco Systems, zaznamenal vo finančnom roku 2006 jeden z najväčších medziročných percentuálnych nárastov obratu zo všetkých teritórií spadajúcich do Emerging markets.

Vo fiškálnom roku končiacom 29. júla 2006 dosiahla spoločnosť celosvetovo tržby vo výške 28,5 miliardy USD. Oproti predošlému fiškálnemu obdobiu je to nárast o 14 percent. Spoločnosť Cisco v priebehu štvrtého fiškálneho štvrťroku dokončila akvizíciu spoločností Audium Corporation a Metreos Corporation, kúpila tiež vybrané aktíva spoločnosti OpGate. Spoločnosť Scientific-Atlanta, ktorú Cisco kúpila v priebehu tretieho štvrťroku, prispela k štvrťročnému výsledku tržbami vo výške 582 mil. USD.

Cisco Systems sa naďalej zameriava a bude zameriavať na rozvoj Advanced Technologies, o čom svedčí aj ostatná akvizícia – spoločnosti Arroyo Video Solutions, Inc.

Spoločnosť predala celkovo už viac ako 8 miliónov IP telefónov, a Cisco Carrier Routing System v súčasnosti používa viac ako 60 operátorov. Svoje zázemie v oblasti telekomunikácií spoločnosť plánuje posilniť aj prostredníctvom mobilných telefónov Linksys schopných využívať bezdrôtové siete typu 802.11g. Celkový objem predaja vlajkového produktu Cisco Catalyst 6500 prekročil hodnotu 20 miliárd USD.


Rozšírenie obchodného zastúpenia v SR
„Cisco Systems na Slovensku zaznamenala v ostatnom fiškálnom období významné rastové tendencie, ktoré sú v súlade s vývojom vo svete. V minulom roku sme preto zvýšili počet zamestnancov o 50% a do konca nasledujúceho fiškálneho roku očakávame nárast o ďalších 50%,” uviedol generálny riaditeľ Cisco Systems Slovakia, Marcel Rebroš.

Spoločnosť Cisco Systems Slovakia rozšírila aj svoje obchodné zastúpenie najmä vo vertikále poskytovateľov služieb a vo vertikále Commercial and Enterprise.

Obchodným riaditeľom divízie Service Providers sa stal Miloš Lipták. Úlohou nového riaditeľa obchodnej divízie, ktorá má na starosti predaj telekomunikačným spoločnostiam, mobilným operátorom a novo-vznikajúcim internetovým providerom, je posilniť vzťahy spoločnosti Cisco v tomto segmente a rozvíjať nové druhy služieb.

Miloš Lipták predtým pracoval viac ako 5 rokov v spoločnosti Sun Microsystems, naposledy v pozícii Regionálny riaditeľ divízie služieb so zodpovednosťou za Česko, Maďarsko a Slovensko. Svoju profesionálnu kariéru v minulosti rozvíjal v spoločnostiach Digital Equipment Corporation a Nokia. Je absolventom Katedry telekomunikácií Žilinskej univerzity Žilina, má medzinárodnú certifikáciu ITIL v oblasti prevádzky dátových stredísk.

Obchodným riaditeľom pre divíziu Commercial and Enterprise sa stal Michal Malíček. Jeho úlohou bude zastrešovať predaj do segmentu SMB, stredne veľkých a veľkých podnikov.

„Našim cieľom je posilniť v budúcom roku predaj malým a stredným podnikom. Preto pripravujeme v spolupráci s našimi obchodnými partnermi nový finančno-obchodný model predaja riešení pre segment SMB,“ dodáva M. Rebroš.

Michal Malíček pôsobí v spoločnosti Cisco Systems 6 rokov a v minulosti ako Account manažér zastrešoval predaj pre SMB a stredne veľké podniky. Zároveň mal na starosti aj vytváranie stratégie a starostlivosť o predajné kanály spoločnosti Cisco ako Channel Account manager. Pri tejto práci využil bohaté skúsenosti ktoré mal v oblasti retailového predaja zo svojich predošlých pozícií.

Neprehliadnite: