Polícia zabavila všetky MP3 prehrávače SanDisku na výstave IFA

Erik Gunda  /  06. 09. 2006, 00:00

Na výstave IFA v Berlíne zabavili tamojšie orgány všetky, aj vystavené MP3 prehrávače spoločnosti Sandisk.

 

Nemecká polícia zabavila všetky, aj vystavené, mp3 prehrávače spoločnosti SanDisk na výstave IFA v Berlíne. Incident sa stal potom, ako sa spoločnosti Sisvel, majtitelovi patentu na MP3, viecerými cestami nepodarilo donútiť Sandisk platiť za licenciu za používanie formátu MP3. SanDisk tvrdí, že používa inú metódu dekódovania MP3.

Giustino de Sanctis, hlavný americký pridelenec pre Audio MPEG povedal „Podľa definície musíte dodržať štandard (na prehrávanie mp3 súborov). Nie je proste možné urobiť to inak“. V spore so SanDiskom nevidel žiadne pokroky.

SanDisk v oficiálnom vyjadrení píše „SanDisk ukazuje, že jeho MP3 prehrávače fungujú na technológii, ktorá je úplne odlišná od spoľahlivých metód prenosu a spracovania audia, ktoré boli patentované pre Philips a iných pred mnohými rokmi.“

Ďalej SanDisk píše „Odborný názor jedného z objaviteľov audio kompresie MP3 hovorí v prospech SanDisku. SanDisk neporušuje žiadny patent v prebiehajúcom súdnom spore.“

V prospech Sisvelu už v minulosti rozhodol taliansky aj nemecký súd, pre SanDisk, či má pravdu, či nie, nevyzerá súdny proces vôbec pozitívne..

Neprehliadnite: