Postará sa Arnold Schwarzenegger o bezpečnosť Wi-Fi sietí? Už len jeho podpis...

Erik Gunda  /  05. 09. 2006, 18:55

Portál The Register informoval, že na Arnieho stole čaká na podpis zákon, prikazujúci výrobcom wi-fi zariadení informovať zákazníkov o potrebách zabezpečenia bezdrôtového wi-fi spojenia.

 

Portál The Register informoval, že kalifornskí zákonodarci pripravili zákon prikazujúci výrobcom Wi-Fi zariadení dostatočne informovať zákazníkov o potrebách zabezpečenia spojenia. Zákon teraz čaká na schválenie kalifornským guvernérom Arnoldom Schwarzeneggrom.

Wi-fi karty, notebooky, mobilné telefóny, či PDA s podporou Wi-Fi budú budú musieť mať na krabici, alebo priamo na zariadení nálepku, ktorú bude musieť pri prvom použití zákazník porušiť, upozorňujúcu na potrebu zabezpečenia bezdrôtového spojenia. Pri inštalácii software alebo v manuály k výrobku sa bude musieť nachádzať návod na nastavenie zabezpečenia Wi-Fi.

 



Zákon je reakciou na súdny prípad, keď na Tammie Marsonovú podali vydavateľstvá Virgin, Sony BMG, Arista, Universal a Warner Bros žalobu pre nelegálne zdieľanie súborov chránených autorským právom. Tammien právnik jej súd vyhral s argumentom, že jej Wi-fi pripojenie nebolo zabezpečené a hocikto z bližšieho okolia ho mohol takto zneužiť.


S pribúdajúcimi zariadeniami s podporou Wi-Fi vzrastá aj počet užívateľov, ktorí si nevedia svoje spojenie zabezpečiť a vystavujú sa tak riziku krádeže osobných, čí obchodných údajov. V Kalifornii budú ľudia dostatočne upozornení a bude im poskytnutý „návod na zabezpečenie Wi-Fi“, dúfajme, že s takýmito zákonmi bude držať krok aj náš parlament či Európska Únia.

Neprehliadnite: