Dell údajne spotrebuje 20 miliónov procesorov AMD

Erik Gunda  /  05. 09. 2006, 00:00

Podľa tajných obchodných zdrojov portálu digitimes.com, Dell, ktorý donedávna predával počítače len s procesormi Intel, spotrebuje do konca roka 2007 až 20 miliónov procesorov AMD.

Podľa Taiwanských obchodných zdrojov portálu Digitimes.com, vyrobí Dell do konca roka 2007 viac ako 4 milióny notebookov s procesormi AMD. V serverov, v ktorých sa už procesory AMD predávajú, spotrebuje spolu s desktopovými počítačmi približne 16 miliónov Advanced Micro Devices procesorov. Dell sa údajne chystá rozšíriť produkciu počítačov s procesormi AMD, zrejme sa mu dvojjadrové opterony zapáčili.


18. mája spoločnosť Dell oznámila, že bude dodávať špičkové servery s dvojjadrovými procesormi AMD Opteron. Dell tak prekvapil celý počítačový svet, keďže dovtedy dodával počítače výhradne s procesormi a chipsetmi od Intelu. Ak sa správa, že Dell sa chystá rozšíriť ponuku počítačov s procesormi AMD oficiálne potvrdí, bude to veľký prielom vo svete počítačov, ktorý pohne hodnotami akcií zainteresovaných spoločností.

AMD sa tiež zatiaľ oficiálne nevyjadrilo, no ako to už býva, keď „uniknú“ informácie na internet, na 95% budú po čase následovať oficiálne tlačové správy od „odhalených“ spoločností.

Neprehliadnite: