Samsung predviedol bezdrôtovú 4G technológiu

Erik Gunda  /  31. 08. 2006, 19:08

To, čo niektorí Slováci považujú za 4G internet je bohužial len reklamný klam. Skutočné „G“ technológie totiž predstavujú bezdrôtové vysokorýchlostné možnosti pripojenia mobilu, notebooku, či PDA k internetu. Samsung predviedol technológiu 4G – 100mbps v pohybe pri rýchlosti do 70mph.

Dnes predviedol Samsung v Južnej Kórei novinárom svoju novú tecnológiu 4G. Samsung tvrdí, že 4G môže poskytovať rýchlosť pripojenia k internetu až 100 mbit za sekundu pri rýchlosti do 70 míl za hodinu.

Demonštrácia sa uskutočnila v autobuse premávajúcom rýchlosťou 37mph. Samsung pri tejto rýchlosti predvádzal high-definition streamované filmy a prístup k internetu. Samsung tvrdí, že stabilita pripojenia je možná až do rýchlosti 70mph.

Prezident telekomunikačného oddelenia Samsungu Lee Ki-Tai povedal reportérom: „Dúfame, že prinesieme vývoj a štandardizáciu mobilnej 4G technológie. Úspešné komerčné uvedenie WiMax bude viesť k ďalšiemu úspešnému príbehu 4G komunikácie.“

Samsung vynaložil na vývoj 4G viac ako 100 miliónov dolárov. Spoločnosť dúfa, že v budúcnosti nahradí 4G WiMax podporovaný Intelom. V súčastnosti Samsung tiež podporuje WiMax technológiu, no dúfa že 4G ju v budúcnosti celosvetovo nahradí.

Samsung počas dvojdňovej prezentácie taktiež predstavil vyvíjanú technológiu bezdrôtového pripojenia rýchlosťou až 1Gbps, dátum jej približného uvedenia do predaja neuviedol. Nástup tecnológie 4G očakáva Samsung približne v roku 2010.

Neprehliadnite: