Konzoly sú pre Crytek slabé

Erik Gunda  /  31. 08. 2006, 18:40

Crytek pochoval teórie o katastrofálnom konci hier na počítačoch. Ich nadchádzajúci titul Crysis budú vyvíjať len pre platformu PC, Playstation 3 a Xbox 360 budú „príliš slabé“

 

Na internete sa nájde veľa článkov, ktoré ospevujú hrubý výkon konzolí novej generácie, obzvlášť procesoru Cell Playstationu 3. Niektoré články priam pochovávajú platformu PC pre hry. Ale s hrubým výkonom konzolí to nie je až také ružové.

Crytek, výrobca kvalitných počítačových hier (Far Cry) nebude vyvíjať svoj najnovší titul Crysis pre konzole. Senior vývojár hier Bernd Diemer povedal, že limitácia konzolí nie je v tom, koľko výpočtov dokážu urobiť, alebo v ich grafickom chipe, ale API a optimalizácie v konzolách používané. Crytek si myslí, že nemá zmysel písať hry pre stroje, ktoré majú neupdatovateľné zastaralé API Direct X9.

Ajkeď Crysis bude podporovať DirectX 10 aj DirectX 9, pán Diemer hovorí že Direct X 10 je oveľa lepšie pre hráčov. Optimalizácie pre DX10 dovoľujú umiestnit do scény viac objektov vo väčšej kvalite, pri nižších požiadavkách na hardware ako DirectX 9.



Neprehliadnite: