Vista Pre-RC1 na svete, prvé dojmy testerov

Michal Kyžňanský  /  26. 08. 2006, 00:00

Verzia Build 5536.16385 bola sprístupnená okruhu testerov neskoro vo štvrtok. Prvé dojmy sú až veľmi pozitívne. “Microsoft urobil veľký krok dopredu vo všetkých smerom oproti verzií Beta 2 a Build 5472.“, komentoval Nick White, projektový manažér Visty na svojom blogu.

Vyjadrenia testerov na stránke Neowin.net najlepšie dokumentujú entuziazmus a radosť, aká zavládla pri výsledkoch počiatočného testovania Visty Pre-RC1. “Inštalácia bola rýchla, výkonnosť je skvelá, oveľa lepšia akou u predchádzajúcich verzií”, povedal užívateľ registrovaný ako Ely. “Inštalácia trvala menej ako hodinu a to som ani nepoužil môj najrýchlejší HDD na testovanie”, komentoval tester pod menom cheesegoduk. “Výkonnosť je na mojom Dell Inspiron 9300 3-krát vyššia ako u predchádzajúcich verzií a podpora driverov je fenomenálna”, napísal Matt Freestone na stránke Windows Connected blog. “Nemal som ani jeden hardvérový komponent okrem zvukovej karty, ktorý by Windows neidentifikoval. O tú sa však okamžite postaral Windows Update. Hneď našiel pre ňu driver a systém po tom všetkom nepotreboval ani reštartovanie.”

Vydanie verzie RC1 – Release Candidate 1 sa očakáva už o niekoľko týždňov. Microsoft ešte vyhlásil, že keď bude vydaná verzia RC1, opäť bude sprístupnená širokej verejnosti. Dúfajme, že prvotné nadšenie testerov neopadne kvôli nájdeniu závažnejších nedostatkov, a nový OS bude naozaj výnimočný.

Neprehliadnite: