Real, Google a Mozilla upevňujú spoločné postavenie

Michal Kyžňanský  /  05. 08. 2006, 00:00

RealNetworks, Google, a Mozilla Corp podpísali viacročnú zmluvu o spoločnom tom, že Real bude ponúkať spoločne s RealPlayerom aj Google Toolbar a prehliadač Mozilla Firefox.

Pri inštalácii RealPlayeru bude užívateľom ponúknutá možnosť nainštalovať webový prehliadač Mozilla Firefox a tiež Google Toolbar.

"Google a Real zdieľajú rovnaký cieľ, ktorým je stála chuť po inovatívnych riešeniach v oblasti internetu", povedal predstaviteľ Real-u, Rob Glaser.

Google Toolbar sa osvedčil pre používateľov RealPlayeru a bol pre nich príjemným spestrením. Spoločnosť Real už v minulosti ponúkala Google Toolbar. "Real bola pre Google v posledných 2 rokoch najvýznamnejším partnerom, ktorý veľmi napomáhal distribúcii Google produktov – Google Toolbar", povedal predstaviteľ Google, Eric Schmidt.

"Mozilla je potešená, že sa stala partnerom globálnych lídrov vo svete internetu akými Google a Real sú, povedal predstaviteľ Mozilla Corp", Mitchell Baker. Real distribuuje denne viac ako 2 milióny kusov svojho softvéru a tak táto aliancia bude výhodná pre všetky strany a hlavne pre užívateľa, lebo Firefox a Google Toolbar sú zdarma tak ako aj základná verzia RealPlayeru.

Neprehliadnite: