LogicaCMG je dokázateľne na špičke aj v ohľaduplnosti k životnému prostrediu

Tlačový servis  /  12. 07. 2006, 10:46

LogicaCMG bola certifikovaná podľa medzinárodnej normy EN ISO 14001:2004, ktorá zaisťuje, že organizácia dodržuje štandardy šetrného správania sa k životnému prostrediu. Je jednou z prvých poradenských a technologických firiem na českom trhu, ktorej sa podarilo tento certifikát získať.

K splneniu podmienok normy EN ISO 14001:2004 je potrebné doložiť, že firma má jasnú koncepciu ekologickej šetrnosti a že koncepcia je dôsledne uplatňovaná v praktickom živote firmy. Zároveň norma požaduje, aby mala firma vypracovaný plán dosahovania ďalších zlepšení a dokázala jeho plnenie. Koncepcia spoločnosti LogicaCMG CEE v oblasti ochrany životného prostredia sa venuje najmä nasledujúcim oblastiam: recyklácii odpadov, ekologicky šetrnej likvidácii vyradených počítačov a súvisiacich zariadení, hospodárnemu využívaniu energií a zvyšovaniu povedomia všetkých zamestnancov o tejto problematike.

LogicaCMG bola ako prvá firma na českom trhu certifikovaná podľa medzinárodných štandardov ISO 9001:2000 a TickIT 5.0. V súčasnosti tu prebieha ambiciózny program zvýšenia kvality ešte viac ako je úroveň požadovaná štandardom ISO. Napríklad certifikácia všetkých Projektových Manažérov na najvyššiu úroveň metodiky Prince II alebo zlepšovanie procesov v rámci modelu CMMI.

Generálny riaditeľ pre región strednej a východnej Európy Róbert Sándor prehlásil: „Chceme byť spoločnosťou, ktorej prvou a základnou prioritou sú jej zákazníci. Ale to neznamená, že by sme zanedbávali svoju spoločenskú zodpovednosť. Tá by nemala spočívať iba v sponzorskom programe, ale mala by sa prejavovať aj v každodennom živote firmy. Udelený certifikát potvrdzuje, že sme na správnej ceste. Teším sa, že sa našim príkladom nechajú inšpirovať aj naši konkurenti.“

Neprehliadnite: