ÚPVS prinesie polovičné poplatky za služby

Patrik Pomichal  /  08. 06. 2006, 12:14

Ako sme Váš už informovali, onedlho bude spustený Ústredný portál verejnej správy. Tento portál sa na začiatku spustí len s dvoma službami (zasielanie informácií o voľných pracovných ponukách a podateľňa Slovenskej obchodnej inšpekcie), ale postupne sa bude jeho ponuka rozširovať.

Testovacia prevádzka sa končí 30. júna a následne 1. júla sa portál spustí. Po spustení zanikne portál Obcan.sk, presnejšie povedané sa integruje do ÚPVS. Poplatky za služby budú polovičné oproti poplatkom za služby poskytovaných v úradoch. Tento krok má motivovať občanov k tomu, aby využívali elektronické verzie služieb.

Čím viacej občanov bude využívať elektronické služby, tým efektívnejšie budú vnútorné procesy úradov, a tým menej pracovných síl bude potrebných na poskytovanie služieb a tým lacnejšia bude verejná a štátna správa pre štát. Možné prepúšťanie pripúšťa aj Miroslav Kukučka. ÚPVS môže byť základom pre zefektívnenie úradov a ich priblíženie k občanom. Dúfajme, že budúca vláda v tomto smere bude pokračovať.

Neprehliadnite: