Ericsson zabezpečuje pre spoločnosť EMT komerčné spustenie HSDPA v Estónsku

Tlačový servis  /  11. 05. 2006, 17:19

Estónsky mobilný operátor EMT zavádza v Talline komerčné poskytovanie širokopásmového mobilného pripojenia na báze HSDPA, čím sa stáva priekopníkom tejto technológie v Pobaltských krajinách. Toto spustenie nasleduje po upgrade sietí 3G/WCDMA spoločnosti EMT na štandard HSDPA spoločnosťou Ericsson.

Upgrade na HSDPA umožňuje spoločnosti EMT predstaviť svojim zákazníkom novú generáciu mobilných služieb vrátane širokopásmového pripojenia k internetu, mobilného videa a mobilnej hudby. Ericsson na zmluvnom základe poskytol komerčný HSDPA hardware, software a implementáciu.

Valdo Kalm, riaditeľ EMT, hovorí: „Sme mimoriadne nadšení týmto HSDPA upgrade-om, ktorý našim zákazníkom prináša ešte viac rozšírených služieb s vyššou rýchlosťou pripojenia. Keďže sme prvým operátorom v Estónsku, ktorý túto špičkovú technológiu zaviedol, dáva nám to silnú pozíciu na trhu a obrovské možnosti ďalšieho rozširovania mobilných služieb. Následne po spustení 3G, v treťom štvrťroku minulého roka, je toto ďalším významným krokom v našej dlhodobej a úspešnej spolupráci so spoločnosťou Ericsson.“

Veiko Sepp, riaditeľ Ericsson Estonia, hovorí: „Sme hrdí, že môžeme pre spoločnosť EMT zabezpečovať spustenie HSDPA a túto kľúčovú technológiu priniesť medzi prvými práve estónskym spotrebiteľom. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s EMT, pretože svojim zákazníkom prináša mobilné služby budúcnosti.“

Ericssonu a EMT sa v uplynulom desaťročí podarilo vytvoriť silné partnerstvo. Spoločnosť EMT si už skôr vybrala Ericsson ako výlučného dodávateľa siete GSM, vrátane GPRS/EDGE a sietí WCDMA/3G.

HSDPA riešenie spoločnosti Ericsson umožní maximálnu rýchlosť smerom k užívateľovi až do 14,4 Mb/s. Vylepšená technológia umožňuje operátorom viac ako zdvojnásobiť systémovú kapacitu a zrýchliť čas odpovede pri interaktívnych službách. V priemere budú môcť užívatelia, pri zachovaní existujúcich sieťových kariet, štvornásobne rýchlejšie sťahovať dáta ako ponúka súčasné 3G pripojenie a dvadsaťnásobne rýchlejšie ako pri pripojení cez GSM/GPRS.

Neprehliadnite: