LogicaCMG modernizuje systém riadenia ľudských zdrojov francúzskej polície

Tlačový servis  /  11. 05. 2006, 17:12

LogicaCMG zvíťazila vo výberovom konaní francúzskej polície (Gendarmerie Nationale) na radikálnu modernizáciu a vylepšenie systému správy ľudských zdrojov, čo zahŕňa približne 100 tisíc zamestnancov organizovaných vo viac ako 10 tisíc jednotiek na 4300 miestach na území celého Francúzska.

Z nových zákonov o národnej bezpečnosti a výkonu verejnej správy vyplýva pre vedenie polície povinnosť zmeniť niektoré postupy a zefektívniť personálnu prácu. Vybudovanie nového informačného systému, ktorý bude podporovať personálne riadenie v rôznych typoch jednotiek a zborov a umožní robiť niektoré činnosti centrálne, hrá v tejto snahe kľúčovú úlohu. Predpokladá sa, že tento informačný systém sa stane jadrom modernej informačnej infraštruktúry, ktorá bude v najbližších rokoch vybudovaná.

Príkladom činnosti vyžadovanej novou legislatívou je jednotné plánovanie rastu v kariére a profesionálneho rozvoja zamestnancov, čo nový systém zaistí. Podstatne sa rozšírili aj požiadavky na výkazníctvo.

V prvej fáze, ktorá bude realizovaná do konca tohto roku, bude riešená jednotná evidencia zamestnaneckých dát, organizačná štruktúra, výber nových zamestnancov, hodnotenie, systémy povýšení a riadenie pracovnej mobility. V nasledujúcej fáze bude riešenie rozšírené o ďalšiu časť, ako napríklad školenia, rekvalifikácie, testovanie zamestnancov a správa záložníkov.

Subdodávateľmi spoločnosti LogicaCMG sú Bull, SAP a BearingPoint.

Generál Christian Brachet, námestník riaditeľa pre ICT povedal: „Vybrali sme si spoločnosť LogicaCMG, pracujúcu v kooperácii so spoločnosťami BearingPoint a SAP kvôli kvalite nimi navrhnutého riešenia. Veľmi si ceníme schopnosti spoločnosti pomôcť nám dosiahnuť naše ciele v tomto dobrom partnerstve.“

Neprehliadnite: