Gadgets pre Windows Live

Miroslav Vaňo  /  09. 05. 2006, 12:42

Live.com je vyhľadávač, ktorý má pozoruhodné možnosti využitia. Medzi tie najzaujímavejšie patria Gadgets, čo sú veľmi užitočné pluginy, ktoré vytvorili užívatelia tohto vyhľadávača. My sa pozrieme na tie najzaujímavejšie.

Windows Live je internetový vyhľadávač od spoločnosti Microsoft, ktorý sa dá veľmi jednoducho upravovať podľa vlastných predstáv. Aktuálne je tento vyhľadávač len vo fáze testovania, ale i napriek tomu si získal medzi užívateľmi pevnú pozíciu a tí pre neho vytvárajú rôzne doplnky. Tie sú sústredené na stránke http://microsoftgadgets.com/, ktorej výhodou je funkcia preview. Tá Vám umožňuje si pozrieť jednotlivé doplnky ešte pred tým ako si ich pridáte na hlavnú stránku Windows Live.

Osobne som si Windows Live pre istotu rozdelil na tri stránky (časti), keďže týchto doplnkov je naozaj veľmi veľa a bolo by veľmi neprehľadné mať ich všetky na jednej stránke. Windows Live Vám totiž umožňuje vytvoriť si niekoľko podstránok, kde si môžete tieto doplnky rozmiestniť do niekoľkých stĺpcov a tak si ich vlastne organizovať.

Základnými doplnkami, ktoré máte hneď k dispozícii, sú zoznamy posledných správ z MSNBC.com a E! Online. Okrem nich máte k dispozícii ešte prehlad počasia a box pre sledovanie nových e-mailov. To nám samozrejme nestačí a doplníme si túto zbierku z doplnkov, ktoré sú dostupné na vyššie spomenutej stránke.

Začať môžeme s niektorými kancelárskymi doplnkami:

  • Windows Live Calendar – jednoduchý kalendár a organizátor v jednom

  • Notes – rýchle a jednoduché písanie poznámok

  • ToDo List – zoznam úloh, ktoré máte vykonať

  • Live Clock – zobrazuje analógové alebo digitálne hodinky

Pokračovať budeme s hrami, ktoré Vám pre zmenu spríjemnia dlhé chvíle:

Alebo si môžete na Windows Live pridať rôzne vyhľadávacie doplnky:

  • Multi Search - umožňuje Vám vyhľadávanie cez takmer všetky známejšie vyhľadávače

  • Category Search – obsahuje 15 najpoužívanejších vyhľadávacích kategórií

  • Local Search – vyhľadávanie podnikov, firiem a organizácií vo Vašom okolí (aktuálne táto služba nepodporuje vyhľadávanie na Slovensku)

Alebo nejaký iný užitočný doplnok:

A samozrejme mnoho ďalších. Ak by ste však nenašli žiadny doplnok, ktorý by Vám plne vyhovoval, nezúfajte! Táto stránka Vám umožňuje vytvorenie vlastného doplnku, pričom máte k dispozícii aj kvalitnú pomoc. Windows Live a jeho doplnky rozhodne stoja za to, aby ste ich vyskúšali!

Neprehliadnite: