Tri produkty Panasonicu ocenené prestížnou cenou TIPA

Tlačový servis  /  27. 04. 2006, 19:14

Spoločnosť Panasonic s potešením oznamuje, že tri jej produkty určené na digitálne získanie a spracovanie obrazu získali prestížne ocenenie TIPA 2006 (Technical Image Press Association).

Ide o digitálny fotoaparát Panasonic Lumix DMC-TZ1, ktorý získal ocenenie v kategórii „Najlepší digitálny fotoaparát so superzoomom“, fototlačiareň KX-PX1/PX10 ocenená ako „Najlepšia fototlačiareň malého formátu“ a digitálny projektor PT-P1SD na SD karty, ktorý získal ocenenie „Najlepší digitálny fotoprojektor“.

TIPA je nezávislou organizáciou novinárskych odborníkov v oblasti fotografie a zobrazovacích technológií, z 12 krajín Európy. Prestížne ocenenie TIPA je zhodnotením najvyššej úrovne produktu v oblasti kvality, výkonu a hodnoty, spomedzi všetkých produktov v danej hodnotiacej kategórii. „Získanie ocenení v troch hlavných kategóriách – digitálny fotoaparát, tlačiareň a projektor, je úspechom, ktorý potvrdzuje skúsenosti spoločnosti Panasonic v širokej oblasti spotrebnej elektroniky, vďaka ktorým je spoločnosť schopná ponúknuť kompletné riešenie pre oblasť digitálneho získania a spracovania obrazu“, povedal Milan Krajči, marketingový riaditeľ spoločnosti Panasonic Slovakia.

Fotoaparát Panasonic Lumix DMC-TZ1 je svetovo najmenším digitálnym fotoaparátom s 10-násobným zoomom. Takýto malý rozmer aparátu bolo možné dosiahnuť vďaka implementácii objektívu, ktorý po prvýkrát na svete kombinuje štandardnú konštrukciu výsuvného zoomovacieho objektívu s konštrukciou objektívu založeného na lome svetla cez optickú trizmu. Panasonic Lumix DMC-TZ1 umožňuje neohraničené sekvenčné snímanie až do kapacity vstavanej 13,4 MB pamäte alebo do veľkosti použitej pamäťovej SD karty. Použitie optickej stabilizácie MEGA O.I.S., ktorá minimalizuje rozostrenie snímky spôsobené roztrasením aparátu v momente expozície. Aparát ponúka vysokú kvalitu snímok a vďaka novému procesoru Venus Engine III sa podarilo dramaticky znížiť obrazový šum. Fotoaparát sa na Slovensku predáva od apríla 2006.

Tlačiareň Panasonic KX-PX1/PX10 je jednoduchá fototlačiareň pre domáce použitie a je optimalizovaná pre aparáty LUMIX. Znamená to, že na tlač sa použijú doplnkové informácie z aparátov LUMIX a výsledné fotografie sú tak krajšie a prirodzenejšie. Tieto tlačiarne umožňujú aj tlač fotografií formátu 16:9*, pričom je dosiahnutý svetovo najmenší rozmer a najnižšia hmotnosť tlačiarne**.

Fotoprojektor Panasonic KX-PX1/PX10 PT-P1SD je svetovo najmenší a najľahší** LCD projektor, ktorý umožňuje priamu projekciu fotografií cez vstavaný slot pamäťových SD kariet. Kompatibilita a prevádzka projektoru s inými digitálnymi zariadeniami je jednoduchá, rýchla a bezproblémová.

Neprehliadnite: