Microsoft vykoná kontrolu legálnosti Windows

Tlačový servis  /  25. 04. 2006, 11:05

Program „Výhody legálnych Windows – Upozornenie“ overí platnosť licencie a pomôže slovenským zákazníkom vyhnúť sa rizikám, ktoré sú spojené s používaním pirátskych kópií softvéru. Kontrolou tak prejde až 750 000 slovenských počítačov.

Microsoft dnes na Slovensku spustil iniciatívu, ktorá používateľom, ktorí nevedome alebo vedome porušujú autorské práva, pomáha riešiť problémy s neplatnou licenciou operačného systému Windows XP. Jej podstatou je aplikácia „Upozornenie programu Výhody legálnych Windows“, ktorá rozpozná nelegálnu kópiu Windows a odporučí používateľovi, ako si najjednoduchšie zaobstarať legálny systém. Aplikáciu používateľom ponúka služba Automatické aktualizácie.

Po inštalácii aplikácia overí platnosť licencie systému Windows XP a v prípade, že systém je využívaný bez platnej licencie, zobrazí sa výrazné upozornenie a poskytne sa kontakt na partnerov spoločnosti Microsoft, u ktorých možno zakúpiť licenciu. Na počítači s neplatnou licenciou sa budú zobrazovať upozornenia v prihlasovacom okne, systémovej lište a formou bežiaceho textu na obrazovke až do zlegalizovania operačného systému Windows XP.

Legalizáciu je možné uskutočniť u všetkých partnerov spoločnosti Microsoft bežnou OEM licenciou Windows XP s legalizačnou nálepkou. Používatelia, ktorí si zakúpia legálnu licenciu, získajú na webových stránkach spoločnosti Microsoft Slovensko návod, ako systém legalizovať bez nutnosti reinštalácie.

„Používatelia často až do upozornenia aplikácie ani nevedia, že používajú nelegálnu kópiu Windows. Cieľom projektu je presvedčiť všetkých používateľov, že legálny systém Windows im môže priniesť viac výhod ako používanie jeho nelegálnej kópie,“ uviedol Tomáš Koška, manažér divízie Windows Client spoločnosti Microsoft pre Českú republiku a Slovensko.

Zdroj: oficiálna tlačová správa

Neprehliadnite: