TÚ SR: Do verejnej diskusie k podmienkam pre tretieho operátora sa zapojilo 17 subjektov

Tlačový servis  /  18. 04. 2006, 09:53

Telekomunikačný úrad SR (TÚ SR) do 15. apríla 2006 dostal 17 vyplnených dotazníkov, ktoré obsahujú odpovede na otvorené otázky k podmienkam pre vstup tretieho mobilného operátora na trh.

Medzi subjektmi, ktoré zaslali vyplnený dotazník sú slovenské aj zahraničné telekomunikačné podniky, poradenské spoločnosti, odborná verejnosť a slovenský novinár. TÚ SR vyplnené dotazníky vyhodnotí a verí, že mu to pomôže vytvoriť solídny základ pre vyhlásenie výberového konania a jeho úspešné zavŕšenie.

TÚ SR v rámci prípravy na vyhlásenie výberového konania na pridelenie frekvencií pre tretieho mobilného operátora (GSM a UMTS) otvoril verejnú diskusiu. Približne 80 záujemcov o účasť vo verejnej diskusii požiadalo úrad o zaslanie. Medzi subjektmi, ktoré požiadali o zaslanie dotazníka boli slovenské telekomunikačné podniky, poradenské spoločnosti, právne kancelárie, dodávatelia technológií, laická i odborná verejnosť, masmédiá a anonymní žiadatelia. Vyplnené dotazníky bolo potrebné doručiť najneskôr do 15. apríla 2006 na adresu TÚ SR.

Respondenti odpoveďou na otázky vyjadrili svoje postoje k daným témam. TÚ SR verí, že mu takáto forma pomôže vytvoriť solídny základ pre vyhlásenie výberového konania, jeho úspešne zavŕšenie, ako aj pre budúce regulačné rozhodnutia. Verejnú diskusiu už v minulosti TÚ SR aj regulačné úrady v ďalších štátoch využili pri príprave výberových konaní.

TÚ SR na základe záujmu zo zahraničia o vstup na trh a na základe uznesenia vlády SR, ktorým vláda odporúča predsedovi TÚ SR do 30. júna 2006 vyhlásiť výberové konanie na tretieho poskytovateľa GSM a UMTS služieb, pripravuje podmienky výberového konania. Úrad začne výberové konanie výzvou na predloženie ponúk, ktorú zverejní vo Vestníku TÚ SR, v jednom celoštátnom denníku a na internete.

Zdroj: oficiálna tlačová správa

Neprehliadnite: