Blší trh freeware programov 10/2006

Július Pastierik  /  03. 04. 2006, 00:00

Potrebujete vymazať zablokovaný súbor či adresár? Alebo vás zaujíma aktuálny stav náplne v tlačiarni? Aj tieto (ale nielen tieto) programy nájdete v dnešnom blšom trhu.

InkMonitor

Aj vy patríte (podobne ako ja) k majiteľom tých tlačiarní, ktoré vás neinformujú o aktuálnom stave náplne a o počte doteraz vytlačených strán? Program InkMonitor to všetko dokáže. Sleduje každú tlač a podľa nastavených parametrov náplne (tonera), ktorý používame, nás dokáže informovať o približnom stave jeho zostatku a zároveň nás dokáže podrobne informovať o každej, doteraz vykonanej tlači. Hoci ani tieto údaje nie sú úplne dokonalé (pretože program počíta iba počet strán a nie plochu tlačených údajov), dokážeme si aspoň približne vypočítať základné náklady na tlač jednej strany. Ešte spomeňme, že pri vlastnom nastavovaní programu máme k dispozícii aj databázu tonerov a tlačiarní, pre ktoré sú určené. Pochopiteľne, ak tam nenájdeme našu tlačiareň či toner, môžeme ju o tieto údaje rozšíriť.

InkMonitor

Internet: www.pokluda.cz

Unlocker

Asi to poznáte všetci – chcete vymazať, premenovať či presunúť nejaký súbor alebo adresár (mnohokrát úplne prázdny) a Windows vám oznámi, že to nemôže urobiť, lebo je zablokovaný niektorým programom, ktorý ste ale v skutočnosti už ukončili. Aby sme nemuseli robiť reštart (po ktorom, pochopiteľne, už nič blokované nie je), môžeme skúsiť použiť program Unlocker, ktorý sa integruje aj do kontextového menu. Na príslušnom súbore či adresári nám stačí kliknúť pravým tlačidlom myši a následne cez tento program ho môžeme odblokovať, vymazať, premenovať alebo presunúť.

Unlocker

Internet: ccollomb.free.fr/unlocker/

i-Covers

Na koniec dnešného blšieho trhu sme si nechali niečo pre milovníkov filmov. Program i-Covers je totiž určený pre vyhľadávanie a sťahovanie plagátov k filmom zo servera www.moviecovers.com. Zároveň tento program dokáže z týchto plagátov vygenerovať vo formáte PDF celý obal (vrátane základných informácií o filme) alebo potlač pre médium. Vzhľadom na francúzsky pôvod programu musíme pri práci počítať s francúzskymi názvami a popismi.

i-Covers

Interne
t: www.i-covers.net

Neprehliadnite: