Budúcnosť pre T-Com: Triple play

Tlačový servis  /  29. 03. 2006, 11:53

Budúcnosť fixnej telefónie T-Com vidí v masovom nástupe širokopásmového internetu, v rozvoji internetového obsahu, ako aj v nových hlasových a dátových službách založených na IP technológiách.

Orientovať sa bude nielen na riešenia a služby pracovnej časti každodenného života, ale rozšíri ponuku služieb aj pre voľný čas. Všetky tieto kroky budú mať jasný smer: uvedenie Triple Play.

Triple Play predstavuje riešenie, ktoré na základe svojej technológie poskytne viacero služieb (vysokorýchlostný internet, hlas cez internet, digitálna TV, Video on Demand, resp. iné formy multimediálnej IP komunikácie). Toto smerovanie je previazané na pokračujúcu transformáciu Slovak Telekomu s cieľom umožniť spoločnosti obsadiť zaujímavé trhové segmenty a zvýšiť efektivitu jej fungovania.

Slovak Telekom spolu s uvedením značky T-Com avizoval, že prinesie užívateľom produkty, ktoré urobia ich život lepším, zábavnejším a komfortnejším. Prvé produktové novinky už dnes zjednodušujú prácu a spríjemňujú život našich zákazníkov. V oblasti širokopásmového pripojenia do internetu Slovak Telekom pod značkou T-Com existujúcim zákazníkom DSL prístupu, ako i flatových programov bezplatne zvýšil rýchlosť prenosu dát, zákazníkom dátovo obmedzených programov zdarma navýšil objemy predplatených dát. Budúci zákazníci si od dňa „T“ môžu objednať nové produktové portfólio služieb založených na báze DSL, ktoré spája do jedného celku službu prístupu k internetu a online službu. Od 1. mája 2006 Slovak Telekom uvedie tzv. neviazané DSL.

V oblasti hlasových služieb spoločnosť priniesla službu Hlas cez internet. S účinnosťou od 1. apríla 2006 pridáva do svojej ponuky i nové programy Uni, určené pre zákazníkov, ktorým chýbali voľné minúty a výhodnejšie ceny volaní do mobilnej siete. Oblasť kontentu v súčasnosti prezentuje portál T-Station, kde je okrem iného možné i legálne sťahovanie filmov prostredníctvom služby Video on Demand. Pre firemných zákazníkov značka T-Com prináša riešenie IP Office, ktoré poskytuje hlasové služby, vysokorýchlostné pripojenie do internetu a funkcionality modernej pobočkovej ústredne bez nutnosti jej fyzického vlastnenia. Toto riešenie tak pokryje všetky komunikačné potreby zákazníka.

Zvýšenie DSL rýchlostí a navýšenie objemu predplatených dát pri rovnakej cene

Nová značka priniesla už v marci zvýšenie rýchlosti vysokorýchlostného pripojenia do internetu prostredníctvom technológie DSL. Zvýšenie rýchlostí sa týkalo všetkých DSL prístupov (DSL doma, DSL 1000, DSL 1500 a DSL 2000), a to o 25 až 100 percent. Okrem toho spoločnosť zvýšila aj rýchlosť prenosu dát smerom k užívateľovi i od užívateľa v prípade časovo a dátovo neobmedzených programoch (DSL FLAT Home, DSL FLAT 1000 Basic, DSL FLAT 1000 Standard a DSL Entry).

Slovak Telekom nezabudol ani na zákazníkov dátovo obmedzených programov. Všetci zákazníci s programami DSL DATA 1000, DSL DATA 3500 a DSL DATA 8000 automaticky a bezplatne získali zvýšenie súčasných objemov dát (pri DATA 1000 až dvojnásobné). V programoch DSL DATA 15000 a DSL DATA 40000 bola znížená cena za každý MB prenesený nad objem predplatených dát.

Neviazané DSL

Záujemcovia o vysokorýchlostný internet bez klasickej pevnej telefónnej linky si už od 1. mája 2006 budú môcť objednať i tzv. neviazané DSL. Predmetom ponuky bude služba, ktorá bude obsahovať širokopásmový ADSL prístup, online službu a možnosť hlasovej komunikácie cez internet (funcionalita Komunikátor). V jej cene budú zahrnuté náklady na prístupové vedenie, náklady na DSL port, ako aj náklady na pripojenie do internetu. Momentálne spoločnosť spomínané nové portfólio služieb na báze technológie ADSL bez klasickej telefónnej linky pripravuje, všetky podrobnosti predstaví v priebehu mesiaca apríl.

T-Station

T-Station sa za sedem mesiacov svojho pôsobenia na slovenskom trhu stal stanicou dobrej zábavy, synonymom kvalitnej publicistiky, svojského humoru a inovácií vo svete internetového kontentu. T-Station má v súčasnosti 11000 registrovaných užívateľov, denne ho navštevuje asi 6000 unikátnych užívateľov. Počas jedného dňa si používatelia internetu stiahnu cca 100 filmov z ponuky. Najlepšie predávané sú dokumentárne filmy, komédie a filmy z „dospeláckej“ sekcie. Od uvedenia značky T-Com na slovenský trh pribudli do ponuky i nasledujúce tituly: Príznak univerzity, Smrť cez internet, Ženy od hlbokej rieky, Kliatba, Najlepšie je to na snehu, Stoj, ten mobil nie je tvoj, Malý unavený Joe, Maléry pána účtovníka, Vrana, Vrana 4: Pekelný kňaz, Franklin a zelený rytier a historický veľkofilm Cid. Značka T-Com už čoskoro prinesie službu Music on Demand a s ňou i desiatky tisícov domácich i zahraničných titulov.

Digitálna TV

T-Com v druhom polroku 2006 prinesie produkt, ktorý na základe svojej technológie poskytne viacero služieb (hlas, prenos dát cez internet, ako i digitálna TV či video). Digitálna televízia v sieti ST zákazníkom umožní sledovať televízne vysielanie vo výrazne lepšej kvalite v porovnaní s analógovým šírením. Digitálna televízia by mala byť dostupná na viacerých typoch pripojenia (ethernet, optika, mikrovlnné pripojenie, v niektorých prípadoch aj DSL). Užívateľom prinesie skupinu bezplatne šírených programov, ako i voliteľných spoplatnených programov (na základe tzv. pay per view). Prostredníctvom digitálnej televízie si zákazník v budúcnosti bude môcť objednať filmy (Video on demand), uskutočniť nákupy cez internet či hrať hry.

Nové DSL portfólio

Pod značkou T-Com Slovak Telekom ponúka aj nové portfólio služieb pripojenia do internetu prostredníctvom technológie aDSL. Nové produktové portfólio spája do jedného celku službu prístupu k internetu a online službu. Zákazník si tak objedná jeden produkt s jednou zmluvou a vo faktúre dostane iba jednu položku. Nové portfólio je rozdelené do dvoch skupín. Prvou je časovo neobmedzené permanentné pripojenie s predplateným mesačným objemom dát – programy Internet Pohoda a Internet Biznis Dynamik. Druhou je časovo i dátovo neobmedzené permanentné pripojenie - programy Internet Maxi a Internet Biznis Profi.

Uni programy


S účinnosťou od 1. apríla 2006 Slovak Telekom pridáva do svojej ponuky i nové programy Uni, určené pre zákazníkov, ktorým chýbali voľné minúty a atraktívne ceny volaní do mobilnej siete. Zákazníci si môžu objednať jeden z ponúkaných balíkov Doma Uni 20, Doma Uni 40, Doma Uni 60. Balíky sú poskytované s vopred určeným predplateným množstvom voľných minút a po prevolaní voľných minút prinášajú výhodné ceny do mobilných sietí, v prípade programu Doma Uni 60 už od 3,99 Sk za minútu (cena bez DPH). Cena volaní do mobilných sietí je jednotná a platí počas celého dňa. Miestne i medzimestské hovory v sieti Slovak Telekomu budú po prečerpaní voľných minút v slabej prevádzke bezplatné.

Hlas cez internet

Pre zákazníkov, ktorí chcú telefonovať bez akýchkoľvek poplatkov za telefónnu linku, neobmedzene v rámci vlastnej siete a za atraktívne ceny do iných sietí, navyše z ktoréhokoľvek miesta na svete, Slovak Telekom odo dňa „T“ priniesol službu Hlas cez internet. Službu môžu zákazníci využívať z ktoréhokoľvek miesta na svete, kde existuje možnosť vysokorýchlostného pripojenia do internetu. Každý zákazník služby Hlas cez internet automaticky získa samostatné telefónne číslo zo skupiny 069. Vďaka tomuto číslu bude môcť hovory nielen uskutočňovať, ale aj bez problémov prijímať, a to nielen z internetu, ale aj z ktorejkoľvek pevnej či mobilnej siete na celom svete. Zákazníci si môžu vybrať, akým spôsobom budú telefonovať cez internet, či využijú počítač, IP telefón alebo modem a ich klasický analógový telefón.

Inovované riešenia pre biznis zákazníkov – IP Office
IP Office je kompletným riešením, ktorý poskytuje hlasové služby, vysokorýchlostné pripojenie do internetu a funkcionality modernej pobočkovej ústredne bez nutnosti jej fyzického vlastnenia, čím pokryje všetky komunikačné potreby zákazníka. Kompletné riešenie IP Office je určené pre živnostníkov, malé a stredné firmy, s maximálne ôsmymi zamestnancami. Riešenie IP Office je dostupné v troch rôznych variantov, líšiacich sa počtom užívateľov, rýchlosťou využívaného vysokorýchlostného pripojenia do internetu a počtom voľných minút.

Od 1. apríla 2006 si firemní zákazníci budú môcť objednať i službu IP Office Light. Riešenie IP Office Light je určené pre maximálne dvoch užívateľov a zahŕňa flatové DSL pripojenie do internetu s rýchlosťou 1024/265 kbit/s, jednu telefónnu linku určenú na faxovú služby, 600 voľných minút pre miestne, medzimestské a medzinárodné volania (0. a 1. pásmo) zdieľané všetkými koncovými zariadeniami toho istého zákazníka, interné volania zadarmo, sekundovú tarifikáciu od prvej sekundy a T-Com Softphone.

Všetky aktuálne informácie o produktoch a službách poskytovaných pod značkou T-Com získate na www.t-com.sk alebo na bezplatnom čísle Centra služieb zákazníkom 0800 123 456.

Zdroj: oficiálna tlačová správa

Neprehliadnite: