Blší trh freeware programov 6/2006

Július Pastierik  /  07. 03. 2006, 00:00

V dnešnom blšom trhu freeware programov uvedieme rovnú päticu programov pre prácu s PDF dokumentami.

Adobe Reader Speed-Up

Aj vám sa zdá, že program Adobe Reader sa spúšťa príliš pomaly? Potom vyskúšajte tento program, pomocou ktorého si môžete nastaviť, ktoré plugin moduly sa budú počas štartovania programu Adobe Reader spúšťať. Program ponúka niekoľko prednastavených úrovní, čo však nebráni tomu, aby sme si neurobili vlastné nastavenie. O každom plugine je zároveň k dispozícii aj malá nápoveda, podľa ktorej sa môžeme rozhodnúť, či ho budeme alebo nebudeme používať. S programom sa nemusíme báť experimentovať, pretože máme kedykoľvek možnosť vrátenia sa k pôvodnej konfigurácii.

Internet:
http://www.tnk-bootblock.co.uk

Adobe Reader Speed-Up

Foxit Reader

Hoci je na čítanie PDF dokumentov primárne učený program Adobe Reader, nie vždy nám musí vyhovovať. Vtedy sa môžeme obzrieť po zaujímavej alternatíve – programe Foxit Reader. Jeho pracovné rozhranie je veľmi podobné programu Adobe Reader a preto nám práca s ním nebude robiť žiadne problémy. Na rozdiel od svojho kolegu je tento program naozaj malý (cca 2,7 MB) a nemusí sa inštalovať. V prípade potreby ho môžete priamo spúšťať aj z CD, takže vďaka nemu dokážete vyrobiť napr. samospúšťacie CD s PDF dokumentami. Pravdaže, tento program nedokáže úplne nahradiť program Adobe Reader, pre mnohých používateľov však môže byť úplne postačujúci. Program je vyvíjaný aj pre operačný systém Linux.

Internet:
http://www.foxitsoftware.com/

Foxit Reader

A-PDF INFO Changer, PDF Info

Pokiaľ potrebujete nastaviť alebo zmeniť základné informácie o PDF dokumente, potom môžete skúsiť použiť niektorý z uvedených programov. Program A-PDF INFO Changer umožňuje zmeniť štyri základné parametre – autora, nadpis, predmet a kľúčové slová. Program PDF Info okrem nich dokáže zmeniť aj informácie o verzii PDF, tvorcovi a producentovi.

Internet: A-PDF INFO Changer –
http://www.a-pdf.com
PDF Info –
http://www.BureauSoft.com

A-PDF Info Changer

PDF Compress

Tento program je určený na zmenšenie príliš veľkých PDF súborov, ktoré boli vytvorené bez komprimácie strán. Komprimované PDF dokumenty sa dajú bez problémov otvárať v ľubovoľnej verzii programu Adobe Reader a tak isto v programe Foxit reader. Okrem vlastnej kompresie umožňuje – podobne ako program PDF Info aj zmenu základných informácií o PDF dokumente (verzia PDF, autor, nadpis, predmet, kľúčové slová, tvorca a producent.

Internet:
http://www.BureauSoft.com

PDF Compress


Neprehliadnite: