LogicaCMG posilňuje pozíciu v severoamerickej energetike akvizíciou houstonskej firmy Worksuite

Tlačový servis  /  01. 03. 2006, 18:29

LogicaCMG uskutočnila akvizíciu firmy Worksuite LLC so sídlom v Houstone, ktorá bola doteraz súčasťou skupiny Trent Plc. Worksuite dodáva riešenia pre riadenie údržby infraštruktúry v elektroenergetike, plynárenskom a vodárenskom priemysle a tiež v telekomunikáciách. Pôsobí v tejto oblasti už viac ako 20 rokov a patrí k všeobecne uznávaným lídrom na severoamerickom trhu.

Worksuite a LogicaCMG pracujú celkom pre takmer 50 severoamerických podnikov, čo spolu zahŕňa 125 miliónov zákazníkov. Tieto firmy sú najsilnejšie práve v riešeniach pre riadenie údržby a opráv sieťovej infraštruktúry, čo zahŕňa oblasti, akými sú plánovanie aktivít, optimalizácia využitia kapacít pracovných tímov, vyhodnocovanie efektivity rôznych činností a nákladovosti údržby rôznych typov zariadení, riadenie nákupu a využívanie náhradných dielov a pod. LogicaCMG tým významne rozšírila svoje portfólio produktov a získala ľudí, ktorí majú detailné znalosti v oblasti fungovania sieťových odvetví v USA.

Prezident energetickej divízie LogicaCMG North America Brad Kitterman uviedol: „Stratégiou firmy LogicaCMG je prinášať zákazníkom najlepšie produkty, aké sú na globálnom trhu k dispozícii, či už vlastné, alebo tretích strán. Niekedy sa to deje formou partnerských aliancií, inokedy formou akvizícií, čo je aj prípad tejto transakcie, ktorá spojila dvoch lídrov na severoamerickom trhu s riešeniami pre riadenie údržby sietí.“

Neprehliadnite: