LogicaCMG ďalej posilňuje v oblasti manažérskeho poradenstva

Tlačový servis  /  23. 02. 2006, 15:23

LogicaCMG vybudovala v strednej Európe samostatnú konzultačnú jednotku, ktorá bude poskytovať služby manažérskeho poradenstva konzultácií naprieč všetkými sektormi trhu. Tento krok je logickým vyústením niekoľkoročného posilňovania konzultačných kompetencií firmy, a v neposlednom rade výrazného personálneho posilnenia poradenského tímu v minulých dvoch rokoch.

LogicaCMG stavia na stále užšom prepojení manažérskeho poradenstva s technologickým know-how špičkového systémového integrátora a poskytovateľa outsourcingových služieb. Zároveň však chce byť konkurentom tradičných poradenských firiem aj v oblasti samotného manažérskeho poradenstva. O oprávnenosti takýchto ambícií svedčí okrem iného názor prestížneho britského denníka Financial Times, ktorý zaradil projekt realizovaný pre slovenské ministerstvo financií medzi míľniky pri transformácii verejnej správy v nových krajinách EÚ.

V priebehu budúceho roka bude ponuka konzultačných služieb okrem iného zahŕňať napríklad meranie a zvyšovanie výkonnosti organizácií, optimalizáciu finančného riadenia podniku a riadenie podnikateľských rizík. Popri týchto aktivitách bude konzultačná skupina ťažiť z bohatých skúseností firmy LogicaCMG s riadením a zavádzaním zmien v organizáciách a s vytváraním strategických plánov a zámerov. Predpokladá sa, že portfólio ponúkaných služieb sa bude naďalej rozširovať, s ohľadom na meniace sa potreby zákazníkov.

Všetky tieto služby budú poskytované v úzkej spolupráci s divíziami orientovanými na jednotlivé sektory trhu, ktoré už tradične ponúkajú špecializované poradenstvo zamerané na otázky špecifické pre rôzne trhy. „Trendom posledných rokov je premena veľkých IT firiem na konzultačných partnerov svojich zákazníkov. Mnohí to riešia akvizíciou zavedenej poradenskej firmy. My sme sa dali na cestu vybudovania vlastného tímu a dnes sa ukazuje, že to bola dobrá voľba. Máme silnú skupinu a nemusíme narážať na problémy súvisiace s kultúrnymi rozdielmi medzi poradenskou a technologickou časťou. Od vytvorenia centrálneho tímu očakávame, že nám umožní dosahovať stále ambicióznejšie ciele. Budeme schopní lepšie zdieľať znalosti a skúsenosti a rozvíjať know-how, ktoré by sa dalo využiť vo všetkých sektoroch trhu,“ uviedol riaditeľ pre konzultačné služby Martin Ohlídal.

Neprehliadnite: